Video:

Foto: ABK

MORTSEL – Op zaterdag 30 april viert de Academie voor Beeldende Kunst Mortsel (ABK) van 09.00 tot 17.00 uur op een heel bijzondere manier haar ‘Dag van de Academies’.

Geraakt door de vreselijke gebeurtenissen in Oekraïne, heeft het team besloten om op deze dag allerlei benefietacties te organiseren ten voordele van de Oekraïense vluchtelingen die in Mortsel worden opgevangen.

Zo zal er vanaf 14.00 uur een veiling plaatsvinden van unieke kunstwerken gecreëerd door de leerlingen van de verschillende ateliers van de academie. Al deze werken: sculpturen, schilderijen, tekeningen, grafiek, foto’s, … zullen enkele dagen voor de veiling te zien zijn in een online galerij op de sociale media van de ABK: Facebook: Academie Beeld Mortsel en Instagram: @academiemortsel_beeld.

Gedurende de hele dag zijn bezoekers welkom voor een fotoshoot in een decor met attributen, geïnspireerd op het werk van Rinus Van de Velde.

Ook de jongste leerlingen van de academie, de 6 tot 18-jarigen, dragen hun steentje bij met de verkoop van één van hun werken.

Het hele benefietgebeuren vindt plaats te midden van de tentoonstelling ‘Remake’ met werken die andere kunstwerken citeren of die opgebouwd zijn uit bestaande gebruiksvoorwerpen.

Iedereen die én de vluchtelingen én de ABK van Mortsel een warm hart toedraagt, moet zaterdag 30 april in de Lieven Gevaertstraat 52 in Mortsel zijn.

Tekst: Lokaal bestuur Mortsel

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten