In november ging lokaal bestuur Mortsel op zoek naar een ambitieuze en professionele concessionaris voor de uitbating van een frituurkraam aan de spooroverweg in de Deurnestraat. Frietbarak ’t Bareeltje bestaat al sinds 1958 en werd sinds 1983 uitgebaat door Trudy Wortel. Nu zij er om persoonlijke redenen mee moet stoppen, dreigde een stukje traditie en folklore te verdwijnen. Ondertussen werd met succes een nieuwe concessionaris voor de standplaats gevonden.

 

Twee maanden na de oproep kunnen we het goede nieuws brengen dat Mortselaars binnenkort opnieuw terechtkunnen in een gloednieuw frietkraam. De nieuwe concessionaris is Farrokh Redoaune, een ondernemer die al vele jaren een horecazaak uitbaat in Mortsel. Hij zorgt de komende zes jaar voor heerlijke goudgele frietjes én een leuke babbel, net zoals de klanten dat gewend waren bij ’t Bareeltje, in de volksmond ook wel bekend als ‘bij den Hollander’.

 

Schepen van lokale economie Ilse Lacante is verheugd dat de toekomst van een frietkraam aan de spoorwegovergang verzekerd is, dit evenwel in een nieuwe infrastructuur. “We stellen opnieuw vast dat een Mortselse middenstander zijn ondernemingszin etaleert door een tweede zaak te openen in onze stad, dit ondanks de moeilijke corona omstandigheden. Zulke initiatieven dragen bij tot een gunstig ondernemersklimaat in onze stad. Het stadsbestuur bedankt Trudy uitdrukkelijk voor haar jarenlange toewijding en engagement. Ten slotte wensen we Farrokh veel succes met zijn nieuwe uitdaging!”

Persbericht: lokaal bestuur Mortsel

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.