Video:

MORTSEL – Er is een nieuw deelsysteem gekomen in Mortsel van elektrische deelfietsen van Donkey Replubic.

Schepen van mobiliteit Steve D’Hulster geeft hier wat meet uitleg over.

Hoe werkt een deelfietssysteem?

Een Donkey-fiets huren is eenvoudig. Je gaat naar één van de drop-offlocaties, ontgrendelt daar een fiets met de Donkey Republic-app en gaat op weg. Na de rit laat je je fiets achter op één van de andere drop-offlocaties.

Dat deelfietsen werken, bewijzen de succesvolle Velo-stadsfietsen in Stad Antwerpen. Donkey Republic is met dit netwerk trouwens niet aan zijn proefstuk toe. Het Deense bedrijf is wereldwijd actief in 71 steden. In België circuleren er al zo’n 800 fietsen in Gent en Kortrijk.

Wil je Donkey Republic zelf testen?

Download de Donkey Republic-app en huur een fiets op een van de drop-offlocaties.

Voor meer info, surf naar https://oosterweelverbinding.be/vlot-door-de-werken/alles-binnen-trapbereik.

Wat kost een rit met een elektrische Donkey Republic?

– Een enkele rit (30 minuten) kost 3 euro.

– Een maandabonnement (max. 40 verplaatsingen) kost 72 euro (1,80 euro          per rit).

– Een jaarabonnement (max. 400 ritten) kost 600 euro (1,50 euro per rit).

Tekst: Lokaal bestuur Mortsel

Foto: plan

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.