MORTSEL – Voor prachtige natuurbeelden hoef je niet op safari te gaan op de Serengeti of naar de jungle van Borneo. Ook in België heb je adembenemende natuur van de Ardense bossen tot de zeeduinen van Het Zwin.

Twee cameraploegen van Hotel Hungaria zijn al sinds maart 2019 bezig aan een safari door de wilde natuur in eigen land. Het resultaat van die safari is een natuurdocumentaire doorheen België: ‘Onze Natuur, De Film’. Die kan je tegen een klein prijsje bekijken in de Mark Liebrecht Schouwburg dankzij de Milieuadviesraad van Mortsel. Samen met lokaal bestuur Mortsel en de lokale verenigingen Natuurpunt en VELT organiseren ze op woensdag 9 november deze filmavond mét natuurlezing.

De adviesraad wil op die manier een breed publiek aanspreken en zien de avond ook als een sensibiliseringsmoment om de lokale (stads)natuur onder de aandacht te brengen. Nu het Mortsels lokaal klimaatplan recent werd goedgekeurd is het bovendien een kans om de link te leggen naar klimaatadaptatie en de rol die natuur hierin speelt.

Praktisch

Omdat er geen voorverkoop is en dus geen plaatsen vooraf gereserveerd kunnen worden, is het aan te raden tijdig aanwezig te zijn. Voorafgaand aan de film worden er lokale natuurfilmpjes van de regio Zuidrand vertoond die de provincie Antwerpen in 2021 maakte samen met heel wat lokale verenigingen. Ook de toekomstbeelden 2050 van Natuurpunt (www.natuurinhethart.be) komen even aan bod.

Voor en na de film is de infostand van de milieuadviesraad en de lokale verenigingen zoals Natuurpunt en VELT te bezoeken.

Een ticket kost 5 euro. Betalen gebeurt aan de kassa (cash of met ‘Payconiq’).

 Het programma

 

  • 15 uur: deuren open (met korte natuur- en landschapsfilmpjes over de regio Zuidrand)
  • 00 uur: welkomstwoord door voorzitter Milieuraad, Jan Desmyter
  • 10 uur: Lezing ‘Natuur als klimaatbuffer in een stedelijke omgeving’ door Jens Verwaerde (Natuurpunt afdeling Schijnvallei vzw)
  • 40 uur: ‘Onze Natuur, De Film’
  • 05 uur: einde film en mogelijkheid om infostands te bezoeken
Persbericht: Lokaal bestuur Mortsel

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.