Video:

Groot kantoorgebouw aangesloten op het warmtenet

 

MORTSEL – Opnieuw & Co staat een strook grond af van 5 meter breed en 156 meter lang, goed voor een oppervlakte van 780m². Dankzij deze grond kunnen op de Vredebaan in Mortsel de bedrijven Agfa, Papayoe en Triakon, alsook de woonwijk Minerve met 350 nieuwe woningen die in opbouw zijn, aangesloten worden op het nieuwe warmtenet. Hiervoor is intensief samengewerkt met de Stad Mortsel die de grond overneemt. Opnieuw & Co wordt niet vergoed voor deze strook door de stad Mortsel, de stad voorziet wel een groenzone en een fietspad op deze plek.

Het allereerste gebouw van Opnieuw & Co, een groot kantorencomplex, werd als eerste gebouw aangesloten.
In de kelder werd een warmte wisselaar geplaatst die het aangevoerde warm water van 95°C regelt naargelang de vraag van de kamertemperatuur in de gebouwen naar ongeveer
65 / 75 °C. Deze warmtewisselaar werd aangesloten op de bestaande centrale verwarmingsinstallatie die via de pompen het warm water naar de radiatoren verdeelt in het gebouw. De warmte is afkomstig van het bedrijf Agfa, het gaat om restwarmte die anders verloren zou gaan.

Directeur Koen Goemans: “Wij vinden een circulaire en duurzame samenleving erg belangrijk. Wij staan dan ook voor 100% achter dit warmtenet”.

Het aansluiten op het warmtenet houdt in dat de gaskraan kan worden dichtgedraaid. De kostprijs ligt even hoog als de kosten bij het verwarmen met aardgas. Opnieuw & Co moet dus geen extra kosten maken om circulair te kunnen werken. De verwarming van deze kantoren van Opnieuw & Co via het warmtenet zorgt voor een besparing van 20 000 kg CO2 op jaarbasis. Dit komt overeen met 1 000 bomen 1 jaar laten groeien.

Later zal Opnieuw & Co de Loods 409 en een nieuwe productiehal bijkomend aansluiten op het warmtenet. Heel de site van Opnieuw & Co moet toonaangevend worden op het vlak van circulariteit en duurzaamheid. Het warmtenet is daar een deel van. In een volgende fase volgt nog op het dak van Loods 409 een grote zonnecentrale en zal het regenwater maximaal hergebruikt worden. Het moet een energie- en CO2-neutrale site worden.

 

Opnieuw & Co maakte voor de gelegenheid een filmpje, dat kan je hier vinden: https://drive.google.com/file/d/1wwa9tLfhA7R5FfcFyfHxJh0VAIm–dbU/view?usp=sharing

Persbericht: Opnieuw & Co

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.