Foto: ©Opnieuw & Co

Opnieuw & Co gaat mooie samenwerking aan met Bpost

 

Mortsel, 16 februari 2022 – Vanaf vandaag kan je in alle Kringwinkels van Opnieuw & Co terecht voor het afhalen en verzenden van postpakketten. De Kringwinkel Opnieuw & Co en Bpost bundelen zo hun krachten om e-commerce te koppelen met circulair ondernemen.

In alle winkels, uitgezonderd die van Kontich, zal je aan de kassa terecht kunnen voor je verzendingen en afhalingen van pakjes. In Kontich is buiten een pakjesautomaat geïnstalleerd.

Extra service voor klanten, extra skills voor medewerkers

Voor De Kringwinkel Opnieuw & Co past deze samenwerking in de strategie om toegankelijke en aantrekkelijke fysieke winkelpunten te voorzien.

Koen Goemans, Directeur Opnieuw & Co: “Met deze nieuwe toevoeging aan onze winkels bieden we een extra service aan onze huidige klanten. Op deze manier hopen we ook nieuwe klanten aan te trekken. Ook voor onze medewerkers zal het een meerwaarde zijn. Zij zullen immers nieuwe digitale skills aanleren. Meer dan 80% van onze medewerkers werkt in het kader van sociale tewerkstelling. Om verschillende redenen (armoede, langdurige ziekte, …) was er geen plaats voor hen op de reguliere arbeidsmarkt. Via ons kunnen ze de nodige werkervaring opdoen om zo opnieuw door te stromen naar regulier werk.”

E-commerce en circulair ondernemen hand in hand
Gemak speelt een steeds grotere rol bij online shopping en de huidige consument weet exact wat hij wil: zelf bepalen waar en wanneer zijn aankopen geleverd worden. Bpost blijft dan ook zijn netwerk aan pakjespunten verder uitbreiden. Daarenboven staat in het beheerscontract dat Bpost onlangs met de overheid afsloot duurzaamheid centraal.

“Bpost wil de groenste postoperator van Europa worden en onze Co2-uitstoot met 30% reduceren.” vertelt Kris Stevens, Key Account Manager Indirect Channels bij Bpost.” De PakjesPunten en Pakjesautomaten zorgen ervoor dat er minder bestelwagens moeten rondrijden. Door samen te werken met De Kringwinkels kunnen klanten hun winkelbezoek combineren met het afhalen of verzenden van het pakje. Door hun uitstekende ligging, toegankelijke parking, openingsuren en hun ruime stockagemogelijkheden voor de pakjes zijn De Kringwinkels een gedroomde partner om ons netwerk verder uit te breiden.” aldus een tevreden Kris Stevens.

  •  Over vzw Opnieuw & Co

Opnieuw & Co is een kringloopcentrum dat herbruikbare goederen opnieuw in omloop brengt aan zachte prijzen. Het gaat dan om producten zoals meubelen, kleding, huisraad, boeken, speelgoed, elektro en fietsen. De vzw werd in 1995 in Lier opgericht door stichter en directeur Koen Goemans. Ondertussen groeide Opnieuw & Co uit tot een grote organisatie met meer dan 500 werknemers en winkels in Lier, Duffel, Mortsel, Kontich en Kessel. Het multiculturele bedrijf zorgt er niet enkel voor dat tweedehands creatief, leuk en ecologisch wordt, maar zet ook in op sociaal verantwoord ondernemen. Zo creëert Opnieuw & Co kansen voor tewerkstelling voor laaggeschoolden en langdurig werklozen.

Winkelvestigingen Opnieuw & Co:

Maandag tot zaterdag van 10u tot 18u

Opnieuw & Co vzw, Vredebaan 90, 2640 Mortsel

Opnieuw & Co vzw, Borsbeeksebinnenweg 51, 2640 Mortsel

Opnieuw & Co vzw, Grote Steenweg 55, 2560 Kessel (Nijlen)

Opnieuw & Co vzw, Hondiuslaan 46, 2570 Duffel

Opnieuw & Co vzw, Antwerpsesteenweg 391, 2500 Lier

Opnieuw & Co vzw, Prins Boudewijnlaan 1, 2550 Kontich

Outletshop De Kilomeet, Vredebaan 90, 2640 Mortsel

Persbericht: Opnieuw & Co
Foto’s: ©Opnieuw & Co

Foto: ©Opnieuw & Co

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten