Foto copyright: Yadi-Media

De 6 winkels van Opnieuw & Co zamelden tussen 19 september en 1 oktober meer dan 5800 strips in voor Jos uit Kessel.

Die zag bij een allesverwoestende brand zijn hele collectie strips in vlammen opgaan.

Eind augustus brandde de woning van Jos Gysels uit Kessel af. Hij verloor zijn unieke collectie van 5000 strips. Als verzamelaar bezocht hij wekelijks het filiaal in Kessel. Het was zijn nicht Sarah die vroeg of Opnieuw & Co geen actie op poten kon zetten. Opnieuw & Co lanceerde daarom een oproep onder hun klanten en gevers en met succes! De inzamelactie leverde maar liefst 5832 strips op.

Koen Goemans, directeur Opnieuw & Co vertelt, “Wij zijn enorm blij met het resultaat en dit overtreft onze verwachtingen. Het merendeel, meer dan 2200 stuks, kwamen binnen in onze winkel in Nijlen, maar ook onze andere filialen deden het super! We zijn oprecht blij dat onze gevers in hun boekenkast gedoken zijn en hun warm hart hebben laten zien.”
Alle bekende reeksen zijn vertegenwoordigd zoals Suske & Wiske, Kiekeboe, Rode Ridder, … maar ook enkele uniekere exemplaren! Opnieuw & Co werd reeds gecontacteerd door enkele bibliotheken die hun oude strips wilden doneren.

Maandag 10 oktober, om 11u, wordt de eerste lading van meer dan 40 bananendozen met strips naar Jos gebracht! De week daarop volgen de overige 40.
###
Over vzw Opnieuw & Co

Opnieuw & Co is een kringloopcentrum dat herbruikbare goederen opnieuw in omloop brengt aan zachte prijzen. Het gaat dan om producten zoals meubelen, kleding, huisraad, boeken, speelgoed, elektro en fietsen. De vzw werd in 1995 in Lier opgericht door stichter en directeur Koen Goemans. Ondertussen groeide Opnieuw & Co uit tot een grote organisatie met meer dan 400 werknemers en winkels in Lier, Duffel, Mortsel, Kontich en Kessel. Het multiculturele bedrijf zorgt er niet enkel voor dat tweedehands creatief, leuk en ecologisch wordt, maar zet ook in op sociaal verantwoord ondernemen. Zo creëert Opnieuw & Co kansen voor tewerkstelling voor laaggeschoolden en langdurig werklozen.

Winkelvestigingen Opnieuw & Co:
Ma tot zat van 10u tot 18u
Opnieuw & Co vzw, Vredebaan 90, 2640 Mortsel
Opnieuw & Co vzw, Borsbeeksebinnenweg 51, 2640 Mortsel
Opnieuw & Co vzw, Grote Steenweg 55, 2560 Kessel (Nijlen)
Opnieuw & Co vzw, Hondiuslaan 46, 2570 Duffel
Opnieuw & Co vzw, Antwerpsesteenweg 391, 2500 Lier
Opnieuw & Co vzw, Prins Boudewijnlaan 1, 2550 Kontich

Ma tot vrij van 10u tot 18u
Outletshop De Kilomeet, Vredebaan 90, 2640 Mortsel
www.opnieuwenco.be – www.facebook.com/opnieuwenco

Persbericht: Opnieuw & Co

 

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.