Foto copyright: Yadi-Media

De 6 winkels van Opnieuw & Co zamelden tussen 19 september en 1 oktober meer dan 5800 strips in voor Jos uit Kessel.

Die zag bij een allesverwoestende brand zijn hele collectie strips in vlammen opgaan.

Eind augustus brandde de woning van Jos Gysels uit Kessel af. Hij verloor zijn unieke collectie van 5000 strips. Als verzamelaar bezocht hij wekelijks het filiaal in Kessel. Het was zijn nicht Sarah die vroeg of Opnieuw & Co geen actie op poten kon zetten. Opnieuw & Co lanceerde daarom een oproep onder hun klanten en gevers en met succes! De inzamelactie leverde maar liefst 5832 strips op.

Advertisements

Koen Goemans, directeur Opnieuw & Co vertelt, “Wij zijn enorm blij met het resultaat en dit overtreft onze verwachtingen. Het merendeel, meer dan 2200 stuks, kwamen binnen in onze winkel in Nijlen, maar ook onze andere filialen deden het super! We zijn oprecht blij dat onze gevers in hun boekenkast gedoken zijn en hun warm hart hebben laten zien.”
Alle bekende reeksen zijn vertegenwoordigd zoals Suske & Wiske, Kiekeboe, Rode Ridder, … maar ook enkele uniekere exemplaren! Opnieuw & Co werd reeds gecontacteerd door enkele bibliotheken die hun oude strips wilden doneren.

Maandag 10 oktober, om 11u, wordt de eerste lading van meer dan 40 bananendozen met strips naar Jos gebracht! De week daarop volgen de overige 40.
###
Over vzw Opnieuw & Co

Opnieuw & Co is een kringloopcentrum dat herbruikbare goederen opnieuw in omloop brengt aan zachte prijzen. Het gaat dan om producten zoals meubelen, kleding, huisraad, boeken, speelgoed, elektro en fietsen. De vzw werd in 1995 in Lier opgericht door stichter en directeur Koen Goemans. Ondertussen groeide Opnieuw & Co uit tot een grote organisatie met meer dan 400 werknemers en winkels in Lier, Duffel, Mortsel, Kontich en Kessel. Het multiculturele bedrijf zorgt er niet enkel voor dat tweedehands creatief, leuk en ecologisch wordt, maar zet ook in op sociaal verantwoord ondernemen. Zo creëert Opnieuw & Co kansen voor tewerkstelling voor laaggeschoolden en langdurig werklozen.

Winkelvestigingen Opnieuw & Co:
Ma tot zat van 10u tot 18u
Opnieuw & Co vzw, Vredebaan 90, 2640 Mortsel
Opnieuw & Co vzw, Borsbeeksebinnenweg 51, 2640 Mortsel
Opnieuw & Co vzw, Grote Steenweg 55, 2560 Kessel (Nijlen)
Opnieuw & Co vzw, Hondiuslaan 46, 2570 Duffel
Opnieuw & Co vzw, Antwerpsesteenweg 391, 2500 Lier
Opnieuw & Co vzw, Prins Boudewijnlaan 1, 2550 Kontich

Ma tot vrij van 10u tot 18u
Outletshop De Kilomeet, Vredebaan 90, 2640 Mortsel
www.opnieuwenco.be – www.facebook.com/opnieuwenco

Persbericht: Opnieuw & Co