Foto: het debat in de Kamer

Video & debat

MORTSEL/BRUSSEL – Veel pendelaars die de trein moeten nemen in Station Mortsel Oude-God zijn gefrustreerd omdat er nu nog maar één trein per uur rijd in beide richtingen.

Woensdag was er in De Kamer van volksvertegenwoordigers een debat over.

Er waren twee Mortselaars die mee aan het debat deelnamen. Schepen Gitta Vanpeborgh (Vooruit – I Love Mortsel) en Peter De Roover (N-VA) verdedigde het Mortsels dossier en stelde hun vragen aan Vice-eersteminister en minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo).

Het antwoord van de minister was wel heel vaag en mager.

De NMBS zou in Antwerpen met personeelsgebrek kampen was het antwoord van de Minister, en kon geen garantie bieden wanneer het probleem zou opgelost zijn, dat was één van de zoveel redenen van de minister.

Alhoewel er dagelijks een 1.300 personen in het Station Oude-God de trein nemen, kon er geen concreet antwoord komen op de vraag a.u.b. geef ons toch die twee treinen per uur terug.

De reactie van schepen Gitta Vanpeborgh:

Zijn we tevreden met dit antwoord?

Neen, we zijn teleurgesteld in die zin dat er verwezen wordt naar het actieplan voor de aanwerving van bijkomend personeel (snellere selectieprocedure en aangepaste opleidings- en stagevoorwaarden), naar de lijn Antwerpen – Brussel ) – Charleroi als 1 van de prioriteiten hierbij, doch zonder een concrete timing.

We hadden op z’n minst een perspectief willen hebben bv. de normalisatie van de 2 treinen per uur per rijrichting voor eind juni of september. En minstens de garantie dat die ene trein per uur per rijrichting niet afgeschaft wordt en stipt rijdt.

Immers, hoe langer deze situatie aansleept hoe groter de kans dat een aantal mensen opnieuw voor de wagen kiezen.

Maar we geven niet op. We hebben 8 jaar strijd gevoerd voor het herstel van de twee perronliften … met resultaat. En dat zullen we dus nu ook weer doen: door elke twee maanden naar de stavaza te vragen, de druk op te voeren en op die manier de situatie weer te normaliseren. Wordt dus vervolgd.

Tekst: D/V

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten