Foto: Copyright PIVA

ANTWERPEN/ESTLAND Afgelopen week vond in Tallinn in Estland de 34ste editie plaats van AEHT, een internationale wedstrijd voor hotelscholen.

Op 3 en 4 november hebben vier leerlingen van PIVA het beste van zichzelf gegeven tijdens de competities in Teko Tallinn School of Service én met succes. De leerlingen moesten tijdens de wedstrijden samenwerken met teamgenoten uit een ander land en dat zorgde voor een extra uitdaging die ze met verve aangingen. Onze leerlingen leverden knappe prestaties: Jinte Declerck haalt brons met haar team in de Tourist Destination Competition en Daeymen Seghers-De Mey brons in de Restaurant Service Competition.

 AEHT is ontstaan in 1988 en verenigt meer dan 400 Europese hotel- en toerismescholen uit meer dan 40 landen. AEHT is tevens een platform voor meetings en wedstrijden – nationaal en internationaal. PIVA neemt van bij de start in 1988 jaarlijks deel aan de nationale en internationale wedstrijd AEHT voor studenten.

Tourist destination – BRONS voor Jinte Declerck
Jinte Declerck (Antwerpen) van 6 toerisme vormde een team met Gaj uit Slovenië en Veronika uit Oostenrijk. In het onderdeel ‘Tourist destination’ brachten zij een presentatie ter promotie van zeiltoerisme langs de kustlijn van Estland via een app.

 

Jinte: “De wedstrijd was een enorm leerrijke en leuke ervaring. De samenwerking met mijn team verliep niet altijd even vlot, maar we zijn uiteindelijk wel tot een eindresultaat gekomen waar ik trots op ben.”

 

Pastry competition

Lucas Laceur Belon (Lokeren) uit het 7de specialisatiejaar banketbakkerij en chocoladebewerking werkte samen met de Kroatische Andela aan een modern restaurantdessert. Het dessert moest samengesteld zijn uit worteltaart, minstens 1 bereiding van roomkaas, 1 knapperig element en 1 saus of curd.

Lucas: “Niet enkel de wedstrijden maar het hele AEHT-gebeuren was een zeer leuke ervaring, vooral het ontmoeten van zoveel medeleerlingen die allemaal hun best doen in hun eigen competities.”

Culinary Art competition

Andrea Traore (Lokeren) volgt het 7de specialisatiejaar gastronomie & events in PIVA. Samen met Zygimantas (Litouwen) en Edoardo (Italië) bereidden ze een menu bestaande uit een sandwich, een hoofdgerecht en ook een eigentijdse interpretatie van het Estlandse voorgerecht Mulgipuder.

Andrea: “De wedstrijd is super goed verlopen, vooral ook de samenwerking in team. Ik ben heel blij dat ik mee mocht naar Estland, zo’n kans krijg je niet overal. Heel veel dank aan de leerkrachten die in mij geloofden.”

Restaurant Service competition – BRONS voor Daeymen Seghers-De Mey

Daeymen Seghers-De Mey (Hamme) toonde zich een zeer bekwame ober in een team met de Oostenrijkse Lena. Aan de tafel van de jury die de gasten vertegenwoordigden moest hij onder andere kip versnijden.

Daeymen: “De wedstrijden bezorgden me veel stress maar achteraf zo’n goed gevoel. Een goede feedback en lach van de jury maakt je dag zo goed! Ik heb alleen nog maar meer en meer zin gekregen om deel te nemen aan competities.”

Algemeen directeur Toon Veelaert, aanwezig voor de prijsuitreiking in Seaplain Harbour museum in Tallinn is tevreden met de mooie resultaten van onze leerlingen: “Ik ben enorm trots op de prestaties van onze PIVA-leerlingen en de leerkrachten die hen de voorbije jaren hebben opgeleid. De mooie resultaten zijn een bevestiging van al het harde werk dat werd geleverd door de collega’s en zal ons stimuleren om in de toekomst op dit elan verder te gaan. Daarnaast is deze internationale wedstrijd een ervaring die de leerlingen zullen meedragen in hun verdere schoolloopbaan en toekomstige carrière.”

 

Gedeputeerde Luk Lemmens is eveneens verheugd met de resultaten: “De toeristische sector en de horeca zijn sectoren die zich steeds opnieuw moeten uitvinden en dat vraagt heel wat inventiviteit en durf. Met het deelnemen aan internationale wedstrijden legt onze provinciale school PIVA de lat hoog en dat zorgt overduidelijk voor gedreven en ambitieuze leerlingen. Ik ben onder de indruk van hun prestaties: niet alleen omdat ze een grote vakkundigheid aan de dag hebben gelegd, maar ook omdat ze ondanks hun jonge leeftijd knap met de prestatiedruk zijn omgegaan. Dat laatste is zeker ook toe te schrijven aan onze leerkrachten, die niet enkel vaardigheden maar ook werkattitude op een stimulerende manier overbrengen naar hun pupillen.”

Locatie: Tallinn, Estland

Meer info: https://ac2021.aeht.eu/
Meer info: https://bit.ly/PIVAnaarAEHT

Persbericht: PIVA

Foto: Copyright PIVA

Foto: Copyright PIVA

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten