Foto:

MORTSEL/LINT – Vanaf nu kan je op weg naar je prik, in het vaccinatiecentrum in Lint, genieten van een aantal prachtige kunstwerken, gemaakt door de leerlingen van de vier Academies van het Deeltijds Kunstonderwijs van omgeving Zuidrand:

Academie Beeld Kontich, ABK Mortsel-Edegem, Kunstacademie Hove en Academie voor Schone Kunsten Boechout (filiaal van Lier).

 

An Bellers, directeur van de Academie van Kontich, ging graag in op de vraag van het ELZ ZORA-team  om de hal van de AED-studio’s in Lint te voorzien van 16 kleurrijke werken van kinderen, jongeren en volwassenen, allemaal leerlingen uit verschillende artistieke beeldateliers.

 

Ook de collega’s van de academies van de andere gemeenten werden ingeschakeld.
An Bellers:  “De tentoongestelde werken vormen slechts een greep uit de grote hoeveelheid schilderijen, tekeningen, drukken, fotowerken, ruimtelijke werken, e.a. die jaarlijks in onze Academies worden gemaakt. In deze pittige coronatijd blijkt eens te meer dat ons onderwijs voor heel wat mensen van onmisbare waarde is. Onze werking zet de leerling centraal en vertrekt steeds vanuit de aanwezige mogelijkheden en competenties. Voorkennis of ervaring is niet nodig, alleen de goesting om je verder creatief te ontplooien. Onze docenten geven daarbij steeds het beste van zichzelf, dagen de leerlingen uit en begeleiden hen doorheen hun persoonlijk parcours. We zijn erg blij dat we op deze manier kunnen uitpakken met het werk van onze leerlingen en hopen op een positieve manier de bezoekers te kunnen ‘prikkelen’!”

 

De tentoongestelde werken zijn fotoreproducties. Ze blijven in de wachthal van de AED Studio’s hangen tot het einde van de vaccinatieperiode.

Perbericht: Lokaal bestuur Mortsel

Foto:

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.