Video:

Tijdens de Week van de Smaak van 17 tot 27 november lanceert Toerisme Zuidrand een culinair bonnenboekje dat je kan gebruiken bij een selectie  horecazaken en streekproducenten in onze regio.

Smakelijke troeven van de Zuidrand

“Ambachtelijke streekgebonden producten is één van de belangrijke pijlers binnen Toerisme Zuidrand. De voorbije jaren zetten we onze smakelijke troeven uitgebreid in de kijker via de Zuidrand strekenmand en korte keten initiatieven met picknick en hoevefietstochten. We brachten zelfs een receptenboekje uit waarin Zuidrand chefs aan de slag gingen met lokale producten in unieke gerechten. Deze editie van de Week van de Smaak gaan we een stapje verder en pakken we voor de allereerste keer uit met een culinair bonnenboekje”, vertelt Bart Seldeslachts, voorzitter van Streekvereniging Zuidrand.

Gevarieerd aanbod in het bonnenboekje

 “Het aanbod is erg gevarieerd, elke liefhebber van lokaal ambachtelijk eten en drinken zal iets naar zijn gading kunnen vinden”, verduidelijkt Anke Spans, medewerker toerisme bij Streekvereniging Zuidrand.  “Zo haal je je favoriet streekbier voordelig in huis, onze regio telt namelijk veel microbrouwerijen. Je geniet van een extraatje bij degustatie van een marktmenu of gerecht met lokale Zuidrand producten. Ook kan je Zuidrand streekproducten aanschaffen tegen een aantrekkelijke prijs. Het is de ideale gelegenheid om jouw lievelingsadresje te bezoeken of net iets nieuws te proeven”.

Vanaf 1 november kunnen geïnteresseerden terecht bij de deelnemende partners om hun (gratis) bonnenboekje te bemachtigen. Bij afgifte van de bon tijdens de Week van de Smaak geniet je van het voordeel dat de desbetreffende partner aanbiedt.

 

Deelnemende partners

Streekproducenten met winkel

Groentenhofke – Bakkerij St. Rita – Chocolaterie Soetkin – Jovade (Kontich)

Vleesmeester Brewery (Edegem)

Bieren van begeerte (Lint)

De Mortselarij – Tipsy bier– Klein-Zwitserland gin (Mortsel)

Amielo (Zuidrand)

Horecazaken

SurPlace (Aartselaar)

Eetkaffee by Morris (Kontich)

De Vondeling (Lint)

Bistro Chez Nous – Conblani (Kontich)

 

Het bonnenboekje is gratis verkrijgbaar vanaf 1/11 bij de deelnemende partners en te verzilveren van 17 november t.e.m. 27 november.

Een overzicht op : www.toerismezuidrand.be/bonnenboekje

Toerisme Zuidrand

Toerisme Zuidrand is een samenwerkingsverband voor toerisme en recreatie tussen zeven gemeenten (Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel).

Toerisme Zuidrand werkt met lokale partners aan het versterken van het toeristisch-recreatief potentieel van de regio, met bijzondere aandacht voor fietsen, wandelen en streekproducten.

Toerisme Zuidrand is een onderdeel van Streekvereniging Zuidrand.

Persbericht: Streekvereniging De Zuidrand

Foto: Cover bonnenboekje

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.