foto 1:

Om de ring rond Lier en de treinsporen veilig te kunnen kruisen op de fietsostrade F11 Antwerpen-Lier, is er een fietstunnel en fietsbrug nodig.

De bouw van de fietstunnel is sinds augustus 2020 afgerond. Ook een eerste fietsbrugdeel werd in juli 2021 op z’n plaats gehesen.
De provincie Antwerpen gaat verder met de realisatie van deze constructie en plaatst eind november de drie volgende brugdelen.

“Met het plaatsen van de fietstunnel onder de ring van Lier werkte de provincie Antwerpen een eerste knelpunt weg op de fietsostrade F11 Antwerpen-Lier. Een volgende belangrijke stap is de realisatie van de 250 meter lange fietsbrug. De eerste 42  meter ligt sinds deze zomer op z’n plaats. Nu bouwen we verder en plaatsen we in november en december nog eens drie brugdelen. Die brugdelen verbinden op termijn de fietstunnel met de fietsbrug over de sporenbundel”, aldus gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor Mobiliteit.

Twee van de drie brugdelen worden op maandag 29 november op z’n plaats gelegd. Het derde brugdeel wordt ter plaatse gelast om dan eind december op de definitieve plaats te komen.

De brugdelen vertrekken op donderdag 25 november 2021 op de ring in Lier (R16). Daarna gaat het transport via Donk, Smedenstraat, Ernest Claeslaan via Galgeveld naar de werf. Van daaruit rijdt het transport de werf op naar de nieuwe fietstunnel onder de R16. Hierdoor geldt een parkeerverbod van 25 november 22 uur tot 26 november 6 uur in Donk, Smedenstraat en Ernest Claeslaan. Beide straten zijn op dat moment ook afgesloten voor alle doorgaand verkeer.

Verdere verloop werken

“Nadien gaat de provincie Antwerpen verder met de andere werken. Vanaf december plaatsen we al een groot deel van de afsluitingen tussen het fietspad en het spoor. In het voorjaar vullen we het deel tussen de fietstunnel en fietsbrug op met zand. In het voorjaar kan de aannemer dan asfalt leggen tussen Galgeveld en fietsbrug. En indien alles vlot verloopt, plaatsen we in de loop van april 2022 de laatste brugdelen, langs de Zuid-Australiëlaan”, vult gedeputeerde Luk Lemmens aan.

Investering van 7,8 miljoen euro


De plaatsing van deze drie fietsbrugdelen kaderen in het totaalproject van de fietsostrade F11 Antwerpen-Lier in de stationsomgeving van Lier. Het project omvat naast de bouw van de fietsbrug en de fietstunnel onder de ring van Lier ook de aanleg van de fietspaden. Dit volledige project kost 7,8 miljoen euro. De provincie Antwerpen kan rekenen op een cofinanciering van ruim 4 miljoen euro van de Vlaamse overheid en op 1,8 miljoen euro van het Fietsfonds.

Persbericht: Provincie Antwerpen

Foto 2:

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten