Foto: copyright: PGRA voor provincie Antwerpen.

DEURNE/ANTWERPEN – Provinciaal domein verzilvert nominatie Green Flag International People’s Choice Award 2021/22

Vanochtend werd het Rivierenhof beloond met een internationale Green Flag Publieksprijs.  De ceremonie vond online plaats en werd druk bijgewoond door de beheerders van parken wereldwijd. Het provinciaal domein dat in 2018 als allereerste van het land het kwaliteitslabel Green Flag Award kreeg, ziet na alle erkenning door internationale experten hiermee de hoge kwaliteitsstandaard van park ook door het publiek bevestigd.

Bedankt voor uw stem!

Het team Rivierenhof en de deputatie van de provincie Antwerpen danken alle sympathisanten die online massaal hun stem uitbrachten opdat de internationale Green Flag Award-publieksprijs 2021/22 naar het Rivierenhof zou gaan.

Peter Verdyck, directeur Provinciale Groendomeinen regio Antwerpen: “Dat het Rivierenhof al voor de tweede keer in 4 jaar tijd de International People’s Choice Award wint, is fantastisch! Deze prijs wordt gekozen door het publiek, dat maakt deze onderscheiding zo bijzonder. Ik wil daarom iedereen bedanken die het Rivierenhof warm in het hart draagt. We zijn enorm fier dat we die constante hoge kwaliteit kunnen behouden dankzij de enorme inzet van alle medewerkers en vrijwilligers. Samen doen we elke dag ons best om van het Rivierenhof voor iedereen het beste park te maken.”

Erkenning voor werk en visie

Ook Mireille Colson, gedeputeerde bevoegd voor recreatie- en groendomeinen, is trots op de behaalde publieksprijs: “Deze erkenning toont aan hoe belangrijk de provinciale parken zijn voor de bevolking. Afgelopen najaar kreeg het Rivierenhof een 4e groene vlag uit handen van de experts. Een mooie erkenning van de internationale jury voor de kwaliteit, het verrichte werk en de visie waarmee we het Rivierenhof beheren. De internationale publieksprijs, die het Rivierenhof in 2018 ook al eens in de wacht sleepte, is minstens even waardevol. Want als provinciaal groendomein dragen we bij aan het welzijn van onze inwoners via onze inspanningen voor dit ademend, groene stukje Antwerpen. We willen dat mensen zich goed voelen in het Rivierenhof: van de natuurliefhebber tot de grootouder met kleinkinderen.”

Green Flag People’s Choice Award

Voor de vierde keer in de geschiedenis van de Green Flag Award werd de verkiezing van een internationale publieksprijs voor parken buiten het Verenigd Koninkrijk georganiseerd. Meer dan 2000 parken verspreid over 16 landen behaalden eerder een Green Flag Award, het internationale keurmerk voor parken en groene ruimten. Carl McClean, International Development Manager Green Flag Award: “Het is inspirerend om zien dat er overal ter wereld mensen op hun favoriete park stemmen. Dat erkent het werk en de toewijding van de werknemers en vrijwilligers die deze parken runnen. Wereldwijd groeit de belangstelling voor de Green Flag Award elke dag. Dat geeft aan dat de Green Flag Award-principes aansluiten bij wat parkbezoekers belangrijk vinden en dat de award hieraan tegemoet komt door goed gerunde openbare parken en groene ruimten te waarderen en te onderscheiden door middel van deze internationale erkenning.”

PRAKTISCHE INFO

Waar:
Provinciaal groendomein Rivierenhof, via Turnhoutsebaan 246, 2100 Deurne.

Website:

www.provincieantwerpen.be > Rivierenhof

www.greenflagaward.org > Rivierenhof https://www.greenflagaward.org/news/international-peoples-choice-winners-announced-at-virtual-award-ceremony/?fbclid=IwAR1W3HHKuSmIXX1_Ppz0DZ_nDuzURrIQeaCV_6lIPd-3dBUPYr2ivtRIxJs

Social media:

www.facebook.com  > Rivierenhof

www.instagram.com > Rivierenhof

www.twitter.com > DeDomeinen

Persbericht: Provincie Antwerpen
Foto’s: copyright: PGRA voor provincie Antwerpen.

Foto: copyright: PGRA voor provincie Antwerpen.

Foto: copyright: PGRA voor provincie Antwerpen.

Foto: copyright: PGRA voor provincie Antwerpen.

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten