Foto: Rozenweken in Vrijbroekpark

14 tot en met 26 juni, Vrijbroekpark Mechelen

Juni is de rozenmaand bij uitstek! In Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark kun je flaneren van de ene rozentuin naar de andere. De Franse rozentuin is het grootst, maar ook de botanische rozen, mosrozen en Excellence rozen zijn een bezoekje waard. In juni geven de rozen het beste van zichzelf met hun vele kleuren en soms heerlijke geuren.

We zetten onze rozentuinen twee weken in de kijker, van dinsdag 14 juni tot en met zondag 26 juni. Gedurende deze weken kun je deelnemen aan heel wat activiteiten. Schrijf je in voor één van onze gratis geleide wandelingen of voor een interessante workshop ‘verwerken van rozenblaadjes’ of ‘courgettes verwerken’. Reserveer een High tea moment met je partner of met vrienden. Wandel je liever op eigen houtje wanneer het jou past, download dan onze doe-het-zelf wandeling door de rozentuinen.

Advertisements

Botanische rozen – doe-het-zelfwandeling

Tijdens de doe-het-zelfwandeling ontdek je de nieuwe ‘woonplaats’ van enkele botanische rozen. We hebben ze lang binnen de perken kunnen houden, maar nu zijn ze uitgebroken! Een 80 tal botanische rozen kreeg een nieuwe groeiplek in het park. Deze wilde rozelaars hebben nu meer ruimte om uit te groeien in een natuurlijkere omgeving dan in klassieke perken. Je vindt ze verspreid over het park terug in boskanten, ruigtes en soms zelfs klimmend in bomen. Dit betekent in de toekomst dus nog meer geur en kleur in het park! Bijkomend creëren we zo extra ruimte voor de uitbreiding van onze educatieve rozentuin. Zo kunnen we nog meer info geven over de geschiedenis van de roos.

 

Botanische rozen?

Het zijn de wilde voorouders van de gecultiveerde rozen die je vindt in de Franse rozentuin. De natuurlijke vorm is een struik die soms stevig kan uitgroeien. Zowel in bloeivorm, als bij bottels, twijgen en stekels vindt men een enorme variatie. Dankzij hun enkelvoudige bloemen zijn ze ook zeer toegankelijk voor bestuivers.

High tea

Op woensdag 15 juni, dinsdag 21 juni of vrijdag 24 juni kun je genieten van een gezellige high tea bij onze rozentuinen. Met de rozen op de achtergrond smul je van heerlijk gebak. Spreek af met een vriend/in en reserveer snel een plaatsje via de website, www.provincieantwerpen.be > kalender Vrijbroekpark.

Kinderen kunnen in het weekend van 25 en 26 juni deelnemen aan een natuurworkshop met als thema natuur in geuren en kleuren.

De rozenweken sluiten we feestelijk af op zondag 26 juni met het koor voor mensen die niet noodzakelijk kunnen zingen.

Kom zeker mee genieten! Meer informatie en inschrijven voor de activiteiten doe je via onze website: www.provincieantwerpen.be > kalender Vrijbroekpark.

Persbericht: Provincie Antwerpen
Foto: Copyright Provincie Antwerpen