Video:

Tot onze grote spijt is de carrousel van Antwerpen afgebroken. De carrousel was gebouwd in Mei en heeft op 2 verschillende plaatsen op de Kaaien, en het Arenaplein.

Om de werking (opbouw, verhuis, minimale personeelsbezetting voor techniek, productie en vrijwilligerswerking) verder te kunnen zetten is er per jaar 130 000 euro nodig. Van de stad of van de Vlaamse gemeenschap hebben ze dit niet gekregen dus deze week is de carrousel gedemonteerd en wordt deze in een opslagplaats gezet in de hoop op een cultuurliefhebber die dit magisch houten constructie opnieuw wilt opstellen.

De Carrousel werd gerealiseerd met de steun van de stad Antwerpen, de Vlaamse overheid, district Deurne, district Antwerpen.

 

 

Wat is de carrousel?

Door de geldende corona-maatregelen ontstond er een nood aan geschikte speelplekken voor artiesten. Theater MartHatentatief  is toen op het idee gekomen om de carrousel te bouwen geïnspireerd op Peepshow Palace’ van het Nederlandse gezelschap De Warme Winkel.

Door een circelvormige constructie te bouwen waarbij het publiek “per 2 in hokjes ” in bubbels zit kunnen voorstellingen toch coronaveilig doorgaan. Door ook gebruik te maken van een traag draaiend podium kan het 170-man publiek toch van de voorstelling genieten. Deze mooie constructie heeft de afgelopen maanden veel mooie voorstellingen gehuisvest en de bedoeling was dat er nog veel zouden volgen maar helaas het mocht niet zijn.

Dus moest er een wilde weldoener met een hart voor cultuur, steden die de grote nood aan podia ook ervaren of organisaties met wilde projectplannen zijn… laat van u horen!  Klinkt het op hun website.

Linken:

https://www.decarrousel.org/

https://atv.be/nieuws/openluchttheater-de-carrousel-stopt-noodgedwongen-130712?fbclid=IwAR3t3OOd895Ws3VUSOghtH-gbzdSjEsFOCDWNFiOzgkppF0evcXAEaoWZAw

https://atv.be/programmas/wakker-op-zondag-wakker-op-zondag-7-februari-2021-113003

Tekst: Y/D

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.