Video:

Nieuw seizoen Zuidrand Klassiek 2022-2023

KONTICH – Ook in seizoen ’22 – ’23 kan je weer volop genieten van klassieke muziek in de Zuidrand. Initiatiefnemer Willy Goossens blikt vooruit: “

Ook het zeventiende seizoen zit weer vol verrassingen en ontdekkingen; zowel de fijnproever als de nieuwsgierige concertbezoeker komt aan zijn trekken”. Met Zuidrand Klassiek! ontdek je vanaf september tijdens 7 concerten op verschillende locaties jong talent en ervaren topmuzikanten. En er staat opnieuw een prachtig programma voor je klaar: van strijkkwintetten tot Zuid-Amerikaanse gitaarmuziek en een recital over Horta tot muzikale vertellingen.

 • Donderdag 29 september 2022 – 20u15 – Sint-Leonarduskerk, Aartselaar
  Il Nostromo del Sogno: ‘Chantar m’er’: Muzikale vertellingen uit de middeleeuwen. Prachtige Occitaanse troubadoursliederen, pikante brieffragmenten en melodieën.
 • Donderdag 27 oktober 2022 – 20u15 – Cultuurhuis Altena, Kontich
  Dorine Mortelmans en Barbara Baltussen: ‘Blumenstrauss’: Een boeket van liederen en piano uit het wondermooie repertoire van o.a. Richard Strauss, Hugo Wolf en Edvard Grieg.
 • Donderdag 24 november 2022 – 20u15 – Sint-Antoniuskerk, Edegem

Mendelssohn Ensemble: Strijkkwintetten van Beethoven, Boccherini en het schitterende strijkkwintet van Schubert.

 • Donderdag 26 januari 2023 – 20u15 – Kerk O.L.V.-geboorte, Lint

Het Flute Quartet ASO: Leden van het Antwerp Symphony Orchestra, brengen composities voor fluitkwartet met muziek van Mozart en Cimarosa, maar ook van 20ste -eeuwse meesters als Copland en Ben-Haïm.

 • Donderdag 16 februari 2023 – 20u15 – Mark Liebrecht Schouwburg, Mortsel

Duo Calavadoré: Recital-programma rond de figuur en het werk van architect Victor Horta, met o.a. nieuw werk van Piet Swerts.

 • Donderdag 30 maart 2023 – 20u15 – Sint-Jacobuskerk, Borsbeek

I Solisti del Vento:  Dit blazersensemble combineert nachtmuziek van Mozart met moderne stukken van Britten en Henderickx

 • Donderdag 27 april 2023 – 20u15 – Zaal Da Capo, Hove

Raphaella Smits: ‘Che Argentina’: Solorecital ‘DEL SUR’, met zuiderse klanken op gitaar. Muziek van Morel, Villa-Lobos, Eduardo en Juan Falu.

Het volledige programma vindt je op www.dezuidrand.be/ZK2223 of www.orfeo.be/zuidrand-klassiek.

Info en reservaties

Via Orfeoproducties: of tel. 03/449 16 87 of via de deelnemende gemeenten.

Tickets kosten 16 Euro, 5 Euro voor -26. Een abonnement voor de zeven concerten kost 80 euro.

Cultuurregio Zuidrand

Cultuurregio Zuidrand is een samenwerkingsverband voor cultuur tussen zeven gemeenten (Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel), met steun van de Vlaamse overheid. Cultuurregio Zuidrand werkt aan de bovenlokale cultuurwerking. Ze brengt culturele partners bij elkaar, versterkt en verbreed het regionaal cultuuraanbod en vergroot de cultuurparticipatie.

Cultuurregio Zuidrand is een onderdeel van Streekvereniging Zuidrand.

Persbericht: Streekvereniging De Zuidrand

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten