Video:

MORTSEL – In de mess officiers van Fort 4 werd een receptuur teruggevonden van een likeur die de soldaten sterk moest houden tijdens donkere dagen.

De artsenijbereiding uit 1864 was de lievelingsdrank van kapitein Wagner die in de volksmond de naam ‘Officierke’ kreeg. De ‘liqueur de table’ werd destijds magische krachten toegeschreven en later omgedoopt tot de gekende drank elixir.

Vandaag brengen Michiel Tisson & Kevin Van Asch deze kruidige godendrank terug tot leven onder de naam ELIXIER • OFFICIERKE. De schrijfwijze van ‘elixier’ is bewust gekozen om een verbastering naar het Nederlands te ontketenen.

Michiel Tisson startte reeds 2 eetzaken in Mortsel, gestart bij Tisson Resto, boven cafe Manger en gevolgd door Rocco in de Pieter Reypenslei 44. Door corona werden deze samengevoegd van ontbijt, lunch tot diner. Daarnaast bracht hij reeds de dranken van Klein-Zwitserland – gin van Mortsel uit. Kevin Van Asch is alom gekend als voorzitter van de Mortselse carnavalsvereniging Karnamor en werkt als leerkracht op CVO Vitant Campus Piva, waar hij serveertechnieken en drankenkennis geeft.

Samen met de stoker kwamen we tot een zeer verfijnde en gebalanceerd smakenpalet met aroma’s van amandel, lavendel, zeste van citrus en een lange zachte afdronk van gekarameliseerde peer.

Zoet, toch soepel en fris met een vol evenwichtig boeket van smaken in een fles van 50cl. De okergele kleur maakt het tot ‘t goud van de zuidrand’.

Serveertips:

Niet alleen kan de Elixier Officierke klassiek geserveerd worden als digestief on the rocks, maar evengoed als aperitief met een neutrale (light) tonic. Ook als pousse café valt het zeker aan te raden. Wie graag een dessertje eet, kan gaan voor gekarmaliseerde appeltjes in Elixier Officierke met vanilleroomijs.

Een flesje van Elixier • Officierke bevat 50cl en heeft de prijs van €24,95.

De verkooppunten kunnen geraadpleegd worden op de website www.officierke.be

Het ideale geschenk voor de eindejaarsfeesten. Proef het goud van de zuidrand!

Perstekst: Elixier Officierke
Foto’s: copyright Frans Van Roosendael

(klik op foto’s om te vergroten)

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten