Video:

EDEGEM – Zoals jullie weten zijn we met Mortsel TV altijd op zoek naar nieuwtjes en verrassende onderwerpen. En soms zitten daar echte verborgen pareltjes tussen.

Op een zonnige zondag middag mochten we op de koffie bij Micheline Vanthienen.

Micheline is een echte kunstenares in hart en nieren en creëert in haar atelier fantastische beelden uit ceramiek. Zij maakt ze met de hand uit verse klei, zonder een mal te gebruiken. Tijdens het bakproces voegt ze glazuur en luster, een edelmetaal toe. Dit resulteert in unieke en kleurrijke beelden.

Door het gebruik van een rijk gevuld kleurenpalet wil zij zon en vrolijkheid brengen voor iedereen die haar beelden bekijkt. Dat gevoel kan zij niet weergeven door het gebruik van donkere tinten.

Het maken van deze beelden is een heel arbeidsintensief proces vanwege de details en de precisie. Alles moet precies goed zitten. Haar achtergrond als binnenhuisarchitect is hierbij van onschatbare waarde. Micheline omschrijft het hele proces als ‘een wonderlijke aangename fulltime job’.

Momenteel werkt zij aan een reeks beelden over Robota.

Haar eerste creatie is Robota. Deze OER ROBOTA ontstond toen Micheline les volgde aan de academie van Hove onder de vleugels van  Stijn Yperman. De Robota is krachtig , mooi en verleidelijk, het begin van alles. Een zilveren en gouden Godin.

Robota gaat een eigen leven leiden en evolueert naar andere vormen en personages, vanuit onderwerpen die Micheline fascineren en bewondert. Zo krijgt Robota de kans om te evolueren in een Robota Samoerai en later, een Robota Frida Kahlo.

Wil je na het bekijken van onze reportage nog meer weten over Micheline en Robota?

Dat kan, op haar website en YouTube kanaal.

Website: https://www.michele-art.com/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCNrtTJkNV-x4aebhEOmSzug

Tekst: Bert Mertens

(klik op foto’s om te vergroten)

Foto’s ©Cocoenenfims

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten