MORTSEL – Vaccinatiecentrum ZORA in Lint prikt verder tussen Kerstmis en Nieuwjaar.

De ministers van Volksgezondheid beslisten immers dat de intervallen om een boosterprik toe te dienen ingekort worden, om meer mensen sneller die extra bescherming van de derde prik te geven. In vaccinatiecentrum ZORA versnellen we dus mee. Wie een Pfizer of Moderna kreeg, kan nu vier maanden na de tweede prik een boosterprik krijgen. De intervallen voor Johnson en Johnson (twee maanden) en AstraZeneca (vier maanden) blijven ongewijzigd.

Oorspronkelijk plande het vaccinatiecentrum te sluiten in de kerstperiode. Alle burgers uit onze regio die binnen de termijn van respectievelijk 2, 4 of 6 maanden vielen, kregen een uitnodiging voor een prik vóór 23 december. We waren perfect op schema om tegen eind januari 2022 alle boosterprikken voor de 18+ers te zetten.

 

De beslissing om de termijn voor de derde prik na Pfizer en Moderna in te korten zorgt ervoor dat we wel opnieuw burgers kunnen uitnodigen. Daarom prikken we nu wel verder, ook in de eindejaarsperiode.  Het kan dus snel gaan. Daarom roepen we al onze inwoners op om digitaal via myhealthviewer/mijn gezondheid.be te checken of ze  reeds een uitnodiging ontvangen hebben. Wie dat nog niet deed, vragen we om zich ook zeker op QVAX te registreren.

De gemeenten Lint, Mortsel, Edegem, Boechout, Hove en Kontich willen uitdrukkelijk het ganse team van het vaccinatiecentrum én alle vrijwilligers bedanken om zich zo vol achter de vaccinatiecampagne te zetten. Het is dankzij hun flexibiliteit om opnieuw op korte termijn op te schalen, hun vakantie te herbekijken en hun planning te wijzigen, dat dit mogelijk is. Daarvoor doen wij ons hoedje af.

 

Dat de sfeer er nog goed inzit in het vaccinatieteam, dat mag in de schijnwerpers worden gezet. Dat doen ze ook zelf, via een fantastische nieuwjaarsboodschap die ze klaarstoomden voor alle inwoners uit onze regio. Die nieuwjaarsboodschap zetten we binnenkort online!

Persberickt: Lokaal bestuur Mortsel

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.