Sportlandschap Mortsel:

Mortsel – Lokaal bestuur Mortsel heeft een nieuw kunstgrasveld voor jeugdwedstrijden aangelegd op het Sportlandschap in Mortsel. Dat deed ze via haar autonoom gemeentebedrijf AGB Mortsel patrimonium en vrije tijd. Dit nieuwe veld wordt op zaterdag 10 oktober om 10.00 uur officieel geopend met een jeugdwedstrijd van de U12 van huisclub VK Helderhoek tegen de U12 van voetbalclub Ik Dien uit Edegem.

HET SPORTLANDSCHAP – Het Sportlandschap aan de Heirbaan telde al vier natuurgrasvelden, een groot kunstgrasveld en natuurlijk de Sporthaven: een modern en multifunctioneel sportgebouw met 22 kleedkamers, 2 cafetaria’s, een professionele danszaal met zwevende vloer in hout.

VOETBALCLUBS –  Het nieuwe kunstgrasveld zal vooral gebruikt worden voor trainingen en wedstrijden van jeugdteams van de drie voetbalclubs van het Sportlandschap. Cantincrode VZW, VK Helderhoek en VC Mortsel OG. Samen bedienen ze vandaag ruim duizend voetballers.
Ook andere voetbalclubs en verenigingen, groepen recreatieve voetballers, g-sportclubs en zelfs scholen 
kunnen gebruikmaken van dit kunstgrasveld. Meer info via vrijetijd@mortsel.be

HET NIEUWE KUNSTGRASVELD – Het terrein is voorzien van de nieuwste generatie kunstgras. We hebben het specifiek voorzien om een belangrijke doelgroep te bedienen: de allerjongste voetballers tot 13 jaar zodat zij op een terrein op hun maat kunnen spelen. Bij die nieuwste generatie kunstgras ondervinden voetballers een groot comfort dankzij het shockpad dat onder de kunstgrasmat ligt.

 

Deze is gemaakt uit polyethyleen en heeft een structuur die zorgt voor een lange levensduur met blijvende speelkwaliteit. Het materiaal geeft een hoge schokdemping en neemt geen water op, zodat het niet kan bevriezen en in alle weersomstandigheden perfect bespeelbaar blijft.

 

Voor de invulling is gebruik gemaakt van een natuurlijk materiaal, namelijk kurk. Dit heeft geen kwaliteitsverlies, is koeler dan rubberinvulling bij warme dagen, is minder belastend voor gewrichten en pezen en zorgt voor een langdurige schokabsorptie.

 

De totale oppervlakte bedraagt  2.668 m². Dit is ideaal voor een wedstrijd U12 of U13 (40m x 52 m) of een wedstrijd U10 of U11 (35 x 50m). Uiteraard kan dit veld verder opgedeeld worden voor 2 wedstrijden U8 of U9 (25m x 35m)  of  4 wedstrijden U7 (15m x 25m)

De veldverlichting is voorzien van ledarmaturen. Deze zijn milieuvriendelijker: ze bevatten geen kwik en andere gevaarlijke metalen. Ze zijn recycleerbaar en vragen minder energieverbruik.

 

ONZE VISIE – “In Mortsel ambiëren we sport- en recreatievoorzieningen op bovenlokaal niveau. Mortsel ligt dan ook in de drukbevolkte regio van de zuidrand van Antwerpen. Op termijn gaan we resoluut voor een ruime invulling met een diversiteit aan sportdisciplines. Ondertussen zijn we enorm tevreden met dit kwalitatieve kunstgrasveld, met dank ook aan Sport Vlaanderen. Nu het voetbalverhaal zo goed als rond is, gaan we op zoek naar andere disciplines om het Sportlandschap verder in te vullen,” aldus Koen Dehaen, eerste schepen en voorzitter van het Autonoom Gemeentebedrijf Mortsel patrimonium en vrije tijd.

Mortsel is duidelijk een stad die inzet op vrijetijdsbeleving en sport. AGB Mortsel faciliteert en exploiteert.

 

OMGEVING EN BEREIKBAARHEID – Rond de centraal gelegen Sporthaven op het Sportlandschap werd er zo veel mogelijk met groene elementen gewerkt in functie van de integratie in het omliggende landschap. De bijkomende publieke parking in aanleg ter hoogte van het gebouw past in dit plaatje en heeft een capaciteit van 140 parkeerplaatsen. De fietsenstallingen zijn voorzien van een semiverharding in grasdallen en de verbinding tussen de parkings en de inkom wordt gerealiseerd door een breed, goed verlicht, verhard pad.

Het Sportlandschap is op een heel sportieve manier bereikbaar dankzij de rechtstreekse verbinding met de fietsostrades F1 (Antwerpen-Mechelen) en F11 (Antwerpen-Lier).     

Persbericht: Lokaal Bestuur Mortsel
Foto: Google Maps

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Door Dirk Vervoort

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.