Video:

ANTWERPEN – De volledige derde graad slagerij nam deel aan de Juniorcup op Meat Expo in Kortrijk Xpo van 26 tot 29 september. Voor de derde keer op rij neemt PIVA de Juniorcup mee naar Antwerpen.

JUNIORCUP

De Juniorcup is een wedstrijd in voor jongeren onder de 25 jaar die een opleiding volgen van beenhouwer-spekslager. De wedstrijd werd georganiseerd door Meat Expo onder de auspiciën van de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België.

42 producten hebben de leerlingen van de derde graad slagerij individueel ingediend voor de Juniorcup. De leerlingen van 7 traiteur en vleesspecialiteiten streden eveneens mee voor de creatiefste schotel met een extra beker geschonken door Minister Weyts.

De Beker van Ben Weyts voor creatiefste vleesschotel gaat naar Niels Haiverlain (Heffen).

Natan Marschang (Schelle) is laureaat schotel vers vlees, laureaat ambachtelijke leverbereidingen en behaalde het hoogste aantal punten waardoor hij eveneens de Juniorcup wint.

Janco Binnemans (Hemiksem) is laureaat bereide of ovenklare gerechten.

Het team van PIVA behaalde 16 keer goud (minimum 90%), 15 keer zilver (minimum 80%) en 11 keer brons (mininimum 70%).

 

16 X GOUD, 15 X ZILVER EN 11 X BRONS

 

Janco Binnemans (7BTV) diende een dagschotel met gelakt buikspek, een schotel vers vlees (Hamburgerfestival) en 5 ambachtelijke producten in. Goed voor 4 x goud (meer dan 90 punten), 1 x zilver (80 tot 89 punten) en 2 x brons (70 tot 79 punten).

 

Natan Marschang (6TSV) ging voor een dagschotel van gevulde Duroc de Kempen, een schotel vers vlees (konijn) en 5 ambachtelijke producten. Goed voor 4 x goud en 3 x zilver.

 

Mounir Meftah (5TSV) behaalde goud met zijn lamsham en brons met zijn schotel tapas.

Gust Wachters (5TSV) behaalde 2 x zilver voor zijn fijne vleeswaren en Gustham en brons voor het chili-chocoladeworstje.

Maarten Stoffelen (7BTV) behaalde goud met beuling en 2 x zilver met witte pens van kip en kip kap met mosterd.

Yordi Van de Kerckhove (6BS) behaalde 2 x goud met beuling maison en ballotine de canard en zilver met grove kop.

Nick Van Hoof (6TSV) behaalde goud met zijn ambachtelijke natuurham.

 

5TSV en 6BS Kookworsten:

Viktor Maes (5TSV) goud voor witte pens

Gibbe Verstappen (5TSV) zilver voor Luikse pens

Yarne De Boel (6BS) goud voor Beierse bierkogel

Quinten Verhoeven (6BS) brons voor Mortadella

Neo Verlinden (6BS) zilver voor Lotharingse ringworst

 

5BS Leverbereiding:

Fien Cleys brons voor sherrypaté

Jeno De Smedt zilver voor Italiaanse paté

Kenji Fioole brons voor rumpaté

Milan Leonidas zilver voor dry gin paté Jens Lippens brons voor herfstpaté

Aisa Rachach brons voor paté met noten, rozijnen en rum

Xander Van Troyen brons voor Italiaanse paté

 

Creatiefste schotel van 7BTV:

Niels Haiverlain goud

Dennis Mortelmans zilver

Kenji Vanderheyden zilver

Claudia Dogbano Mfumu en Ilke Claes brons

 

Albert Vogels, technisch adviseur slagerij: “Het is belangrijk dat de leerlingen zich kunnen meten met andere leerlingen en leren omgaan met de druk die zo’n wedstrijd met zich meebrengt. Het is als leerkracht leuk om samen met de leerlingen te groeien naar de wedstrijd en door diverse try-outs naar een eindproduct te werken.”

GOUDEN MES

 

Het Gouden Mes is een vakwedstrijd voor geselecteerde leerlingen uit de leertijd / duaal leren. De opdracht: vlees, van karkas tot toonbankklaar product en panklaar gerecht verwerken.

Enzo Lenaerts, vorig jaar afgestudeerd aan PIVA in duaal slagerij, behaalde de derde plaats op het Gouden Mes in Kortrijk.

Persbericht: Provincie Antwerpen

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten