[ultimate_video u_video_url=”https://www.youtube.com/watch?v=1g6VhpBd4Kk” yt_autoplay=”” yt_sugg_video=”” yt_mute_control=”” yt_modest_branding=”” yt_privacy_mode=”” thumbnail=”custom” custom_thumb=”id^15766|url^http://139.162.212.169/wp-content/uploads/2020/11/Jitse-Born-Fietsen-1.jpg|caption^null|alt^null|title^Jitse Born – Fietsen|description^null” play_size=”75″ enable_sub_bar=””]

Foto: Jitse Born, Groen Mortsel

Mortsel – Het wordt vanaf 2021 mogelijk als lokale overheid om fietsleascontracten aan te bieden aan eigen werknemers. Jitse Born (Groen) diende daarom een toegevoegd agendapunt in voor de komende gemeenteraad opdat Mortsel er werk van maakt dit ook voor de eigen medewerkers te voorzien. Met dit voorstel willen we iets dat al langer mogelijk is in de privé ook mogelijk maken voor onze medewerkers die zich elke dag inzetten voor een mooier Mortsel. 

“Dit is een echt win-win-win verhaal. Zowel het lokaal bestuur als de werknemers als het milieu profiteren hiervan.”

Om het fietsen te stimuleren is er al jarenlang de fietsvergoeding, maar het fietsleasecontract geeft nog meer gebruiksgemak en comfort en zal dus meer medewerkers aanspreken. In Vlaanderen is de gemiddelde woon werkafstand gemiddeld 6,2km, dit ligt in Mortsel waarschijnlijk nog lager. Deze afstand is perfect haalbaar met de fiets en vaak nog sneller dan met de wagen of het openbaar vervoer. Voor de stad levert het heel veel voordelen op. Zo zijn fietsende werknemers gezonder, productiever en minder gestresseerd. Dat betekent beter werk en minder ziekteverlof. Bovendien ambieert Mortsel een modal split van 50/50 tegen 2030 en staat er in het meerjarenplan dat ze het goede voorbeeld zullen geven wat betreft milieuvriendelijke vervoersmiddelen. Dit is Na de erg positieve aankondiging van de fietsstraten een uitgelezen kans dit te tonen. 

Naast alle voordelen voor Mortsel zelf is het uiteraard ook een enorm voordeel voor de werknemers. Weinig dingen zo goed als naar het werk fietsen. Zo kom je aan met een helderder hoofd en kan je ontstressen op je terugweg. Ondertussen beweeg je dagelijks waardoor je zowel mentaal als fysiek gezonder bent en leef je gemiddeld 2.5 jaar langer. Eenmaal aangekomen op het werk ondervind je ook geen parkeerproblemen die nog eens voor stress zorgen.

Kortweg: iedereen wint bij dit voorstel. We hopen dus dat de meerderheid akkoord gaat en het voorstel van Jitse Born steunt tijdens de gemeenteraad van 24 november.

Persbericht: Groen Mortsel

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.