Foto: Michiel Hubeau

MORTSEL – 350 gezinnen zorgen samen met Groen Mortsel voor meer bloemen en biodiversiteit

Groen Mortsel zet dit voorjaar in met een leuke actie voor de dag van de biodiversiteit. Via het partijblad, G!st, lieten 350 Mortselaars weten graag hun tuin te verfraaien met wilde bloemen. Zij ontvingen nu allemaal een zakje bloemzaadjes, goed voor in totaal 3500 m² inheemse bloemenpracht die de biodiversiteit in Mortsel een injectie moet geven.

“Acties om de biodiversiteit te verbeteren zijn broodnodig. In Mortsel liggen er enorme kansen voor het grijpen door tuinen, terrassen en balkons te vergroenen en biodiverser te maken.” Zegt Michiel Hubeau, gemeenteraadslid voor Groen Mortsel. “Ook in de stad en het dichtbebouwde Mortsel kunnen we de natuur en ook de bijen een handje helpen door deze bloemen te zaaien en zo de nectarscore van onze buitenruimte te verbeteren. In Mortsel zal er alvast zoveel als de oppervlakte van het Gemeenteplein bloemen bijkomen dankzij de uitgedeelde zaadjes.”

Naast het zaaien van bloemen zijn er nog andere manieren om de stad te vergroenen volgens Michiel Hubeau: “Bijvoorbeeld door minder te maaien, zoals tijdens de actiemaand “Maai Mei Niet” kunnen we zorgen voor een grote verscheidenheid aan groen. Ook de stad Mortsel kan het voortouw nemen door in het maaibeheer van het openbaar groen een ideale mix te hanteren tussen functionaliteit en biodiversiteit. Daar zullen we in de gemeenteraad van juni een voorstel over indienen.”

Persbericht: Groen Mortsel

Foto:

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.