[ultimate_video u_video_url=”https://www.youtube.com/watch?v=nN8Ajh42ifM” yt_autoplay=”” yt_sugg_video=”” yt_mute_control=”” yt_modest_branding=”” yt_privacy_mode=”” thumbnail=”custom” custom_thumb=”id^15734|url^http://54.93.73.139/wp-content/uploads/2020/11/Kabouterinvasie.jpg|caption^null|alt^null|title^Kabouterinvasie|description^null” play_size=”75″ enable_sub_bar=””]

Al enkele Kabouters van onze eindtechnieker Yannick.

Mortsel – Jesse en Veerle van STAM (oudercomité van de Parkschool) vertellen over het recente verschijnen van meer en meer kabouters in Mortsel.

De reden voor deze plotse kabouterinvasie is onduidelijk. Misschien het goede weer, het vele groen in Mortsel of komen ze in de herfst gewoon eens extra piepen.

Kabouters zijn echte dierenvrienden en volledig ongevaarlijk. Ze willen niets liever dan alle Mortselse kinderen ontmoeten. Sommigen zijn echter zeer verlegen en schuw. Vandaar deze oproep om je aan te melden als kabouterspotter en zo veel mogelijk foto’s door te sturen. Alleen op deze manier komen we meer te weten over deze zeldzame wezentjes.

Advertisements

Er zijn in Mortsel nu al een tiental vaste kabouterplekjes, waar je zeker een kabouterhuisje gaat vinden. Deze kabouters hebben ook een opdrachtje of een verhaaltje in petto. Je vindt deze plekjes op onderstaande kaart.

Soms verschuilt een kabouter zich ook in kelders of tuinhuisjes. Het comité doet hierbij een oproep om deze eenzaten wat meer ruimte te gunnen. Kabouters zijn over het algemeen veel gezonder en gelukkiger in een voortuintje in de open lucht. Dat is ook belangrijk voor de andere kabouters om zich minder eenzaam te voelen. Misschien wordt op die manier Mortsel wel een echt kabouterdorp, met een spannende zoektocht naar alle kabouters in Mortsel.

Tekst: Wim De Bie

Plan Mortsel: