[ultimate_video u_video_url=”https://www.youtube.com/watch?v=JpWhO6ep6hU” yt_autoplay=”” yt_sugg_video=”” yt_mute_control=”” yt_modest_branding=”” yt_privacy_mode=”” thumbnail=”custom” custom_thumb=”id^16446|url^http://139.162.212.169/wp-content/uploads/2021/03/Tram-7-hoort-bij-Mortsel.jpg|caption^null|alt^null|title^Tram 7 hoort bij Mortsel|description^null” play_size=”75″ enable_sub_bar=””]

Mortsel – Vlaams minister Lydia Peeters maakte gisteren bekend dat ze voorstelt om in het vervoersplan van de vervoerregio Antwerpen het tramverhaal on hold te zetten tot ze meer zicht heeft op de levering van de nieuwe trams en de revisie van de PCC-trams. Dat wil zeggen dat stad Mortsel haar slag thuishaalt en dat tram 7 voorlopig blijft bestaan!

 

Erik Broeckx, burgemeester van Mortsel: “Ik ben blij dat de minister ingaat op onze vragen en inziet dat er onvoldoende draagvlak is om tram 7 te laten verdwijnen. Ik wil dan ook uitdrukkelijk alle burgers en BV’s bedanken, die zich op creatieve wijze mee achter deze boodschap hebben gezet. Zij hebben deze beslissing mee mogelijk gemaakt. We hopen dat deze beslissing niet enkel een uitstel, maar ook een afstel is!”

 

Minister Peeters stelt na intensief overleg met De Lijn voor om eerst werk te maken van het investeren in nieuwe trams en verder onderzoek. De beslissing over de toekomst van tram 7 staat dus on hold.

Steve D’Hulster: “Dit is een eerste belangrijke overwinning voor de Mortselaar, maar ook voor de inwoners van andere randgemeenten, die afhankelijk zijn van het tramnetwerk om naar Antwerpen te rijden. We zijn blij dat de minister begrijpt dat je niet én tramlijnen kan schrappen én de capaciteit van het vervoer kan verminderen. We zullen deze boodschap blijven verdedigen in de toekomst. Tram 7 is de oudste tramlijn in Antwerpen en sinds haar ontstaan onlosmakelijk verbonden met Mortsel. Tram 7 is belangrijk voor ons verleden en in een drukke stad als Mortsel nog belangrijker voor onze toekomst.”

Persbericht: lokaal bestuur Mortsel

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.