[ultimate_video u_video_url=”https://www.youtube.com/watch?v=AmX9zFVHkgg” yt_autoplay=”” yt_sugg_video=”” yt_mute_control=”” yt_modest_branding=”” yt_privacy_mode=”” thumbnail=”custom” custom_thumb=”id^15911|url^http://139.162.212.169/wp-content/uploads/2020/12/Ilse.jpg|caption^null|alt^null|title^Ilse|description^null” play_size=”75″ enable_sub_bar=””]

Foto: Erfgoedsticker

Foto: QR-code

Foto:

Foto:

Foto:

Foto:

Mortsel – Elektriciteitskasten knipogen naar vroeger

Vanaf nu kunnen Mortselaars hun dagelijkse kilometers frisse lucht combineren met het vergaren van achtergrondinformatie over de buurt waar ze doorwandelen. In Mortsel werden namelijk 24 elektriciteitskasten bekleed met een erfgoedsticker. Die sticker geeft je niet alleen een beeld van hoe het vroeger was, maar tegelijk ook wat historische informatie.

 

Subsidies voor lokale cultuur-, jeugd- en sportwerking in Mortsel

 Negen maanden nadat het coronavirus zijn intrede deed, is het in Mortsel duidelijk dat de crisis zich op heel wat vlakken laat voelen, zo ook in de financiële situatie van het lokaal bestuur. De juiste omvang zal pas later echt duidelijk zijn. Ondertussen komen er extra tegemoetkomingen en subsidies van zowel de Vlaamse als de federale overheid. Wat het vrijetijdsaanbod en het verenigingsleven betreft, gaat het om  een subsidie van 302.773 euro om de lokale cultuur-, jeugd-  en sportwerking te ondersteunen. Dankzij deze subsidie wordt het totale bedrag dat in 2020 vanuit de stad rechtstreeks naar erkende verenigingen gaat met 75% verhoogd. Iedere erkende vereniging krijgt een vast bedrag en vervolgens wordt de subsidie verdeeld op basis van vastgelegde criteria. Ook de verenigingen die voor 31 augustus plus-erkend waren, maar op dit moment niet meer, kunnen onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor ondersteuning.

Tekst: Persbericht Lokaal bestuur Mortsel

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.