[ultimate_video u_video_url=”https://www.youtube.com/watch?v=4jhLz6N73kI” yt_autoplay=”” yt_sugg_video=”” yt_mute_control=”” yt_modest_branding=”” yt_privacy_mode=”” thumbnail=”custom” custom_thumb=”id^16132|url^http://54.93.73.139/wp-content/uploads/2021/02/Opnening-nieuw-vestiging-Opnieuw-Co.jpg|caption^null|alt^null|title^Opnening nieuw vestiging Opnieuw & Co|description^null” play_size=”75″ enable_sub_bar=””]

Mortsel – Vandaag opende de nieuwe kringwinkel van Opnieuw & Co de deuren op de Vredebaan 90 in Mortsel. Het is al de zesde Opnieuw & Co winkel. Jammer genoeg konden we u niet live uitnodigen, maar Mortsels burgemeester Erik Broeckx opende deze ochtend de nieuwe winkel officieel met veel trots.

 

De burgemeester kwam aangereden in een Minerva oldtimer. Dat was niet toevallig want de nieuwe winkel bevindt zich in de voormalige oldtimer showroom van Carrosserie Cryns, voor vele Mortselaars een bekende plek. Op de site was in de jaren ’20 van de vorige eeuw de Minerva autofabriek gevestigd. De aankomst van de burgemeester zorgde voor een symbolische overgang, vanaf nu krijgen andere goederen hier een tweede leven.

 

De burgemeester sprak het team van Opnieuw & Co bemoedigende woorden toe. “Jullie bouwden een bedrijf op vanuit een ijzersterke visie met een heel duidelijke missie. Mensen zijn zich bewust van hun consumptiegedrag en beseffen dat ze door bij Opnieuw & Co te kopen, de afvalberg ook verkleinen”

Advertisements

 

Minister van sociale tewerkstelling Hilde Crevits stuurde een videoboodschap waarin ze het belang van de sociale economie nog eens benadrukte en heel het team bedankte. Bekijk en download hier de video.

Opnieuw & Co directeur Koen Goemans bevestigt de ondernemingszin: “Afgelopen jaar kochten we Loods 409, een loods van 4000 m², die grenst aan onze eigen site met productiehal en ondersteunende diensten, de nieuwe Minerve woonwijk en het pand van Cryns. In die loods zal op termijn een nieuwe grote kringwinkel worden gevestigd, maar die zal morgen nog niet klaar zijn. Toen het pand van Cryns te huur kwam te staan, was dit voor ons een mooie opportuniteit om nu al uit te breiden. De circulaire economie en hergebruik zitten in de lift, wij blijven die maatschappelijke evolutie ondersteunen met onze groei.”  

Met het openen van deze nieuwe winkel, stijgt ook het aantal jobs dat Opnieuw & Co in de aanbieding heeft voor de sociale sector. Opnieuw & Co is een maatwerkbedrijf en biedt mogelijkheden aan mensen die een afstand ervaren tot de reguliere arbeidsmarkt. Via het OCMW, stages of vrijwilligerswerk kunnen mensen tijdelijk bij Opnieuw & Co werken om werkervaring op te doen en nadien sterker te staan op de reguliere arbeidsmarkt. De infrastructuurwerken aan het pand werden op amper anderhalve maand tijd volledig uitgevoerd door OCMW klanten met een leefloon in het statuut artikel 60. Het nieuwe winkelteam bestaat eveneens uit medewerkers in het statuur artikel 60, arbeidszorgmedewerkers en vrijwilligers. Ze hebben allemaal evenveel zin om de zesde Opnieuw & Co winkel te laten uitgroeien tot een meerwaarde voor de hele buurt.

 

De nieuwe winkel is iets kleiner dan de andere winkels van Opnieuw & Co, klanten vinden er wel zeer uiteenlopende goederen zoals kleding, speelgoed, boeken, huisraad, elektrische toestellen,… Tweedehands, maar in goede staat en aan scherpe prijzen. Enkel meubels behoren hier niet tot het aanbod omdat de oppervlakte er niet is. Vanaf vandaag kunnen klanten terecht in de nieuwe winkel, van maandag tot zaterdag, van 10u00 tot 18u00. Het geefpunt voor goederen blijft op de Vredebaan 76, de Kilomeet verhuist wel mee naar het nieuwe pand op de Vredebaan 90. Bekijk hier foto’s van het nieuwe winkelpand en het winkelteam.

 

Winkelvestigingen Opnieuw & Co:

 

Ma tot zat van 10u tot 18u

Opnieuw & Co vzw, Vredebaan 90, 2640 Mortsel

Opnieuw & Co vzw, Borsbeeksebinnenweg 51, 2640 Mortsel

Opnieuw & Co vzw, Grote Steenweg 55, 2560 Kessel (Nijlen)

Opnieuw & Co vzw, Hondiuslaan 46, 2570 Duffel

Opnieuw & Co vzw, Antwerpsesteenweg 391, 2500 Lier

Opnieuw & Co vzw, Prins Boudewijnlaan 1, 2550 Kontich

 

Ma tot vrij van 10u tot 18u

Outletshop De Kilomeet, Vredebaan 90, 2640 Mortsel

 

www.opnieuwenco.be – www.facebook.com/opnieuwenco 

Persbericht: Opnieuw & Co