[ultimate_video u_video_url=”https://www.youtube.com/watch?v=lvpctFvR20Y” yt_autoplay=”” yt_sugg_video=”” yt_mute_control=”” yt_modest_branding=”” yt_privacy_mode=”” thumbnail=”custom” custom_thumb=”id^16017|url^http://139.162.212.169/wp-content/uploads/2021/01/Burgemeester-Broeckx-over-vaccinatiecentrum.jpg|caption^null|alt^null|title^Burgemeester Broeckx over vaccinatiecentrum|description^null” play_size=”75″ enable_sub_bar=””]

AED Studios in Lint vaccinatiecentrum voor ELZ ZORA-gemeenten

De burgemeesters van de zeven gemeenten van de Eerstelijnszone Zuidoostrand Antwerpen en de zorgraad hebben na uitgebreid en constructief overleg beslist om voor al hun inwoners één vaccinatiecentrum op te richten in de AED Studios te Lint. De Eerstelijnszone Zuidoostrand Antwerpen, kortweg ELZ ZORA, telt volgende gemeenten: Boechout, Borsbeek, Edegem, Lint, Hove, Kontich en Mortsel. De AED Studios in Lint hebben de nodige ruimte en evenementenexpertise in huis om een grootschalig project als een vaccinatiecentrum op korte tijd op poten te zetten. Alle burgemeesters engageren zich om alles op alles te zetten om dit een succesverhaal te maken en zo snel mogelijk zo veel mogelijk inwoners te vaccineren.

 

De Vlaamse overheid heeft beslist dat elke Eerstelijnszone voor zorg en hulpverlening één tot maximum twee vaccinatiecentra kan oprichten. Op deze manier kan elke bewoner binnen een Eerstelijnszone zich laten vaccineren binnen een straal van max. 15 km. Vlaanderen zet hierbij meer in op nabijheid dan de buurlanden. De inrichting van een vaccinatiecentrum vraagt een goed onderbouwde planning in functie van de levering van de vaccins en de inzet van administratief en medisch personeel en vrijwilligers. Daarbij dient het vaccinatiecentrum ook beschikbaar te blijven tot oktober 2021.

 

Onze eerstelijnszone ELZ ZORA kiest ervoor om de vaccinaties te centraliseren in één vaccinatiecentrum: de AED Studios in Lint. Door in één centrum te werken boeken we organisatorisch en logistiek winst, en door samen te werken met AED Studios maken we niet enkel gebruik van hun expertise in het organiseren en ontvangen van zoveel mensen, maar kunnen we ook de zorginstellingen maximaal ontlasten. Om deze reden sluit ook de gemeente Edegem hierbij aan. In de AED Studios kunnen probleemloos minstens 8 vaccinatielijnen opgezet worden. Dit is belangrijk als blijkt dat de vaccinatie sneller kan dan nu voorzien is. Mogelijkerwijze sluit Borsbeek omwille van de huisartsenkring en logistieke redenen alsnog aan bij het vaccinatiecentrum van Spoor-oost. Dit is nog in onderzoek.

 

Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, kortweg UZA, blijft een bevoorrechte partner voor het ondersteunen van het proces met betrekking tot de mobiele teams en de medische expertise en doet dienst als back-up site, mocht dit om eender welke reden nodig zijn. Als vaccinatiecentrum voor de hele regio zijn ze echter te beperkt in capaciteit en ruimte.

 

Mobiliteit
De AED Studios in Lint zijn vrij centraal gelegen en goed bereikbaar voor de inwoners van de zeven ELZ ZORA-gemeenten. Er is een zeer ruime parking voor wagens, wie met de fiets komt geraakt er vlot via de langslopende fietsostrade en er is ook een nabijgelegen treinstation en bushalte. Alle burgemeesters beseffen ten volle dat het van prioritair belang is dat de inwoners van de betrokken gemeenten vlot in het vaccinatiecentrum geraken. Daarom werken de verschillende gemeentebesturen nog een plan uit om ook mensen die minder mobiel zijn vlot ter plaatse te krijgen.

 

Vrijwilligers

De eerstelijnszone en de gemeenten zijn gestart met een campagne om vrijwilligers te zoeken. Wie zich wil engageren als vrijwilliger om eventueel ingezet te worden in het vaccinatiecentrum, kan zich alvast melden via eerstelijnszone.be/Eerstelijnszone-ZORA.

Persbericht: lokaal bestuur Mortsel
Intervieuw: Yadi Mediagroep

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.