Video:

MORTSEL – Het Gesubsidieerd Technisch Instituut Mortsel, beter bekend als het GTI,

diende in het kader van de modernisering van het secundair onderwijs een programmatieaanvraag in voor de studierichting Natuurwetenschappen (ASO). Eind maart kregen ze echter het bericht dat deze programmatieaanvraag niet werd toegestaan. Op vrijdag 4 juni 2021 wijzigde de Vlaamse regering haar besluit waardoor leerlingen vanaf 1 september 2021 in het 3e jaar kunnen starten in de ASO-richting Natuurwetenschappen.

 “Het aanbieden van een brede waaier aan STEM-opleidingen op ASO-, TSO- en BSO-niveau zorgt ervoor dat elke leerling, knap met het hoofd en/of vaardig met de handen, zijn of haar interesses en talenten optimaal kan ontwikkelen. Voor het GTI in Mortsel is de uitbouw van een domeinoverschrijdende studierichting in ASO met een stevige link naar STEM dan ook een extra troef!”, aldus Kathleen Essers, directrice van het GTI.

Ook lokaal bestuur Mortsel reageert enthousiast. “Als schoolbestuur zijn we enorm blij dat de groeikansen van het GTI verder verzekerd worden”, aldus Livia Moreau, schepen bevoegd voor onderwijs.

Waarom de Vlaamse regering haar besluit wijzigde?

Op basis van de reacties van verschillende schoolbesturen, waaronder de reactie van het schoolbestuur van GTI Mortsel, oordeelde de Vlaamse regering dat een gedeeltelijke herziening van de genomen beslissing opportuun was. Hierdoor werden 101 programmatieaanvragen bijkomend goedgekeurd.

 Een beetje achtergrond

Op 1 september 1962 startte het GTI in Mortsel als gemeentelijke beroepsschool, in de schaduw van de fabrieken van Agfa-Gevaert. Doorheen de jaren is het GTI zich gaan toespitsen op een studieaanbod met een grote mate aan technische specialisatie. In het kader van de recente modernisering van het secundair onderwijs, heeft het GTI resoluut de kaart getrokken van de uitbouw binnen het domein STEM (science, technology, engineering, mathematics).

Persbericht: Lokaal bestuur Mortsel

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.