[ultimate_video u_video_url=”https://www.youtube.com/watch?v=SwAD1jZuOA8″ yt_autoplay=”” yt_sugg_video=”” yt_mute_control=”” yt_modest_branding=”” yt_privacy_mode=”” thumbnail=”custom” custom_thumb=”id^16371|url^http://139.162.212.169/wp-content/uploads/2021/03/Toekomstboom.jpg|caption^null|alt^null|title^Toekomstboom|description^null” play_size=”75″ enable_sub_bar=””]

Foto 1:

Mortsel – Afgelopen vrijdag heeft Regionaal Landschap Rivierenland samen met Lokaal bestuur Mortsel de eerst Toekomstboom gepland in Mortsel.

Deze staat in het Park Oude-God

Regionaal Landschap Rivierenland breidt haar werkingsgebied uit met acht Antwerpse Zuidrandgemeenten: Aartselaar, Boechout, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel.

Als welkomstgeschenk krijgt elk van deze gemeenten een solitaire toekomstboom cadeau.

 

Lindebomen, symbool voor trouw en bescherming

Solitaire bomen waren vroeger herkenningspunten in het landschap. Ze werden geplant bij speciale gebeurtenissen of om grenzen aan te duiden. Daardoor konden deze bomen makkelijk honderd jaar oud worden.

 

“Samen met de gemeenten planten we deze bomen dan ook op plaatsen waar ze ongestoord mogen groeien. We kozen voor lindebomen omdat zij streekeigen zijn en symbool staan voor trouw en bescherming”, zegt Ankatrien Boulanger, coördinator van Rivierenland.

 

“Samen met burgers, verenigingen en lokale besturen willen we concrete projecten uitwerken rond natuur, landschap en open ruimte. Denk aan wandel- en fietstrajecten, speelnatuur, of de aanleg en het onderhoud van hagen, heggen, houtkanten, poelen en hoogstamboomgaarden”, aldus Ankatrien.

 

Open ruimte wordt steeds schaarser

Door de ligging tussen Antwerpen en Brussel wordt open ruimte steeds schaarser in de Zuidrand.

Terwijl deze open ruimte in onze verstedelijkte, dichtbevolkte regio juist van onschatbare waarde is

om er aangenaam te leven, te wonen en te recreëren.

 

“Het lokaal bestuur Mortsel is zich bewust van deze uitdaging. Meer nog dan voor andere gemeenten is het in de dichtstbevolkte stad van de regio van belang om te ontharden, en open ruimte en inheems groen te voorzien. Open ruimte is voor onze inwoners en ons bestuur van onschatbare waarde om aangenaam te leven, te wonen en te recreëren. We vinden het dan ook belangrijk om aanwezig te zijn bij de symbolische spadesteek van onze toekomstboom”, aldus Livia Moreau. “Bij deze ook een warme oproep aan onze inwoners want ook zij kunnen hierbij helpen. Bijvoorbeeld door in tuinen en voortuinen streekeigen struiken, bomen en hagen aan te planten.”

Persbericht: Lokaal bestuur Mortsel

Foto 2:

Foto 3:

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.