[ultimate_video u_video_url=”https://www.youtube.com/watch?v=s77_FawxdTA&t=3s” yt_autoplay=”” yt_sugg_video=”” yt_mute_control=”” yt_modest_branding=”” yt_privacy_mode=”” thumbnail=”custom” custom_thumb=”id^15221|url^http://139.162.212.169/wp-content/uploads/2020/08/Zomerschool-Livia-Moreau.jpg|caption^null|alt^null|title^Zomerschool – Livia Moreau|description^null” play_size=”75″ enable_sub_bar=””]

Lokaal bestuur Mortsel heeft op het einde van vorig schooljaar resoluut gekozen om in te gaan op de oproep van de Vlaamse overheid om een Zomerschool te organiseren. De jarenlange ervaring met de taalweken en het sluiten van de scholen sinds maart, waardoor er bij sommigen wellicht leerachterstand is opgelopen, maakten deze beslissing erg makkelijk. Deze week ging de Mortselse Zomerschool van start.

Mortsel organiseert twee weken Zomerschool, van 17 tot 21 augustus en van 24 tot 28 augustus.
In de voormiddag wordt er gerekend en rond Nederlands gewerkt, in vier verschillende leeftijdsgroepen en natuurlijk op maat van het kind. In de namiddag is er tijd voor ontspanning en spel.

De scholen hebben op het einde van het schooljaar de kinderen die wat extra oefening konden gebruiken mee toegeleid, maar ook vele ouders vonden zelf de weg naar de Zomerschool. Er is per week plek voor maximaal 42 kinderen. Alle 84 plekjes werden ingenomen.

“De kinderen oefenen flink hun wiskunde en Nederlands, maar genieten ook heel erg van de sociale contacten die ze zo lang hebben moeten missen en van het samen spelen.”, klinkt het bij onderwijscoördinator Sigrid Jaeken. Zij is verantwoordelijk voor de coördinatie, samen met Lotte Van Orshoven, leerkracht aan de Jenaplanschool Lieven Gevaert.

De begeleiding is in professionele handen van de studenten van de Karel de Grote Hogeschool, voor wie dit een officieel onderdeel is van hun studietraject. Ook zij zijn blij met deze kans om extra ervaring op te doen, na verloren stagemomenten en maandenlang digitaal les volgen.

De Zomerschool, die plaatsvindt in de Jenaplanschool Lieven Gevaert, wordt georganiseerd volgens de geldende regels van het jeugdwerk en vormt een eigen bubbel.

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten