Foto: Klas 4A van Andromeda met Luc Morjaeu en Peter Van G- Copyright: Provincie Antwerpen

Op woensdag 23 november brachten Suske en Wiske een bezoek aan de leerlingen van klas 4A van basisschool Andromeda in Deurne.

Als winnaars van de scholenwedstrijd ontvingen ze van hen niet alleen de volledige Suske en Wiske-collectie, ze wonnen ook een gratis klasbezoek en een ontmoeting met de tekenaar en scenarist van de stripreeks.

Jaarlijks bezoeken duizenden schoolkinderen tussen 8 en 12 jaar de interactieve striptoer. Ze leren wat de ingrediënten zijn voor de creatie van een boeiend stripverhaal. Naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van het museum kregen klassen uit het lager onderwijs de kans deel te nemen aan een wedstrijd. De opdracht bestond erin om aan de slag te gaan rond het thema ‘Het Suske en Wiske Museum over 25 jaar’.

De jury duidde de leerlingen van klas 4A van Andromeda Deurne als winnaar aan. Zij maakten een maquette met een rollercoaster die je van de ene museumruimte naar de andere brengt. Via een videoboodschap lichtten enkele leerlingen nog toe dat je in 2048 een stripverhaal kan maken in de ontwerpkamer, waarin je achteraf in een 10D ervaring met een treintje het verhaal zelf kan beleven. Hun originele idee en creatieve uitvoering sloot het best aan bij de opdracht en de visie van het museum. Het werk is nog tot aan de krokusvakantie te bewonderen in de inkomzone van het museum.

Als beloning kregen zij de volledige Suske en Wiske-collectie in de klas al overhandigd. Op donderdag 12 januari kwamen de 27 leerlingen als VIP te gast in het Suske en Wiske Museum. Na de interactieve striptoer kregen ze de eer tekenaar Luc Morjaeu en scenarist Peter Van Gucht te ontmoeten. Die vertelden hoe een Suske en Wiske-strip wordt gemaakt aan de hand van voorbeelden en tekeningen. De kinderen waren erg enthousiast en stelden honderduit vragen. Tenslotte was er ook nog tijd voor wat handtekeningen en een groepsfoto. Ook de tekenaars waren enthousiast over de ontmoeting. “Ik ben blij om te merken dat er nog zoveel kinderen Suske en Wiske’s lezen!”, aldus Peter van Gucht.

PRAKTISCHE INFO:

Wanneer:
donderdag 12 januari 2023, van 10 tot 13 uur.

Waar:
Suske en Wiske Museum , Beauvoislaan 98 in Kalmthout

Meer info:
www.suskeenwiskemuseum.be

Persbericht: Provincie Antwerpen
Foto: copyright Provincie Antwerpen

 

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten