Mortsel – Tijdens de Week van de Zorg van maandag 15 tot en met zondag 21 maart brengen we een ode aan iedereen die zorgt. Zorgen voor anderen, dat gebeurt op veel terreinen, ook in Mortsel. De medewerkers en vrijwilligers van de kindzorg, de thuiszorg en de woonzorg staan hiervoor garant, elke dag opnieuw. Met zorg voor elkaar.

 

Zondag 21 maart is dé feestdag voor de Dag van de Zorg. Op zondag 21 maart om 12.00 uur spelen de Vlaamse beiaardiers in alle steden op hetzelfde moment ‘Ik hou van u’. We roepen iedereen op om op dat moment vanuit de deur – coronaproof dus – samen met de buren het nummer van Noordkaap te zingen.

 

Speciaal voor deze dag werd de zorg in Mortsel in beeld gebracht in een fototentoonstelling. De foto’s krijgen een plekje in woonzorgcentrum Meerminnehof, in de BKO De Rode Kubus en op het gelijkvloers van de Meerminnecampus. In coronatijden is het niet mogelijk om de tentoonstelling te ontsluiten voor het grote publiek, maar in tussentijd kunnen de bewoners van het Meerminnehof en de kinderen van de BKO ze wel al bewonderen, net als de medewerkers van de zorg natuurlijk.

“Zorgen is meer dan ‘het louter verstrekken van …’. Het gaat ook over vertrouwen, medeleven, empathie, een leuke babbel, een moedige ondersteuning, een geruststelling en zoveel meer. En natuurlijk een straffe dosis doorzettingsvermogen en engagement in deze Covid periode. Daarom verdienen onze zorgmedewerkers stuk voor stuk een pluim én een tentoonstelling, die we na Covid, zeker aan het brede publiek zullen voorstellen!”, aldus bevoegde schepen Gitta Vanpeborgh.

Persbericht: Lokaal bestuur Mortsel

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.