De winnaars:

Mortsel – Al sinds 1975 worden de sportkampioenen van Mortsel gehuldigd op basis van hun prestaties van het voorbije jaar. Vanaf 2021 gaat lokaal bestuur Mortsel een stapje verder en wil ze meer dan alleen de sportkampioenen in de kijker zetten. De verenigingen en sociaal-culturele organisaties zijn het kloppend hart van de stad en deze inzet wordt op verschillende vlakken bekendgemaakt en beloond.

 

De categorieën zijn nieuw. De eerste drie betreffen de vereniging of organisatie als geheel, de twee laatste richten zich tot individuen. Iedereen, als in … íedereen, mocht zijn zegje doen over wie in welke categorie won. Dit gebeurde via het participatieplatform van de stad, www.mortselbestuift.be. Iedereen kon een vereniging nomineren en stemmen uitbrengen. Zo werden er 33 nominaties ingediend en 1544 stemmen uitgebracht.

 

“Met deze enorme respons wordt de eerste editie van de M’ies meteen een schot in de roos! De Mortselaar getuigt eens te meer van een groot hart voor de verenigingen, de leden en de bezielers erachter. Ons verenigingsleven is dan ook dat wat ons allen verbindt, de ziel van deze kleine stad! Graag hadden we de winnaars van elke categorie op het podium in de schouwburg op een hartelijk applaus onthaald. Spijtig genoeg gaat dat niet omwille van de coronamaatregelen. Ze hebben deze overwinning in dit bijzonder jaar alleszins dubbel en dik verdiend.“ aldus bevoegde schepen Ilse Lacante.

 

We stellen de winnaars hier aan je voor.

 

Categorie M-Top

Welke vereniging onderscheidde zich in het jaar 2020, op alle gebied, van alle anderen? Wie was de tofste, de beste, de standvastigste, … kortom dé vereniging of socioculturele organisatie van 2020?

 

De winnaars:

1e plaats: Scouts 32/48 kreeg 118 stemmen en ontving 500 euro voor de vereniging.

2e plaats: Satori Kwai kreeg 73 stemmen en ontving 300 euro voor de vereniging.

3e plaats: Turnkring Deugd & Volharding kreeg 40 stemmen en ontving 200 euro voor de vereniging.

 

Categorie Meer Dan

Deze titel is voor de vereniging of organisatie die de eigen grenzen losliet en zichzelf oversteeg. Ze reikte de hand uit naar de maatschappij en trad buiten de eigen werking. Ze zorgde voor verbondenheid en toonde maatschappelijk engagement. Mensen werden hierdoor bij elkaar gebracht.

 

De winnaars:

1e plaats: Satori Kwai kreeg 78 stemmen en ontving 250 euro voor de vereniging.

2e plaats: Turnkring Deugd & Volharding kreeg 41 stemmen en ontving 150 euro voor de vereniging.

3e plaats: In De Buurt vzw kreeg 29 stemmen en ontving 100 euro voor de vereniging.

Categorie M-DOD

Welke vereniging zette zich in voor de duurzame ontwikkelingsdoelen klimaat, planeet en afval vermijden?

 

De winnaar: Satori Kwai. De vereniging kreeg voor deze nominatie 78 stemmen en ontving 250 euro.

 

Categorie M-KRAK

Iedereen is gelijk, maar eentje sprong er toch uit. Wie behaalde een sport- of cultuurprijs waarmee hij of zij zich vereeuwigde in het collectief geheugen van de club of vereniging, en ver daarbuiten? Welk talent werd in 2020 ontdekt en staat te trappelen om hiermee de komende jaren de wereld te verbazen?

 

De winnaars:

1e plaats: Louis Cloots (Satori Kwai) kreeg 84 stemmen en won cadeaubons van Mortsel ter waarde van 150 euro.

2e plaats: Roxane Taeymans (Satori Kwai) kreeg 72 stemmen en won cadeaubons van Mortsel ter waarde van 100 euro.

3e plaats: Dries Ponnet (Satori Kwai) kreeg 63 stemmen en won cadeaubons van Mortsel ter waarde van 50 euro.

 

Categorie M/V

Geen enkele vereniging overleeft zonder tomeloze inzet van de mensen achter de schermen. Tijd om hen uit de coulissen te halen en ze te bedanken. Wie is met andere woorden de steun en toeverlaat? Wie doet de was, draagt zorg voor materialen, draagt nieuwsbrieven rond en biedt daarnaast nog hulp op de meest uiteenlopende gebieden?

We dragen onze vrijwilligers op handen, dat bleek ook uit de nominaties en het aantal stemmen in deze categorie. Er werden 11 nominaties ingediend en maar liefst 659 stemmen gegeven in deze categorie.

 

De winnaars:

1e prijs: Marlene Wörner (Satori Kwai) kreeg maar liefst 229 stemmen en won cadeaubons van Mortsel ter waarde van 150 euro.

2e prijs: Rudi Huybrechts (VK Helderhoek)kreeg maar liefst 194 stemmen en won cadeaubons van Mortsel ter waarde van 100 euro.

3e prijs: Cois Van Roosendael (Rode Kruis Mortsel) kreeg 78 stemmen en won cadeaubons van Mortsel ter waarde van 50 euro.

Persbericht: Lokaal bestuur Mortsel

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.