Video:

Foto: Markt Mortsel

Iedere woensdag is het in Mortsel een komen en gaan van vertrouwde gezichten, van ontmoeting en gezelligheid.

Meer dan honderd marktkramen toveren het Stadsplein dan om tot een plek die bruist van de activiteit, samen met de vele trouwe bezoekers. Op 4 januari 2022 viert de markt zijn 100e verjaardag. Dan is het exact 100 jaar geleden dat er voor het eerst markt werd gehouden in Mortsel. Dat zijn heel wat generaties, niet alleen van bezoekers, maar ook van marktkramers. Zo zijn er in Mortsel heel wat gevestigde waarden die je simpelweg niet meer kan wegdenken. Van de koffie van De Kraanvogel tot het snoep van Sandra en Neda. En samen met hen nog tientallen anderen.

 

Lokaal bestuur Mortsel wil alle marktkramers dan ook oprecht bedanken om al die jaren voor een kwaliteitsvolle markt te zorgen waar Mortsel terecht fier op kan zijn. Een markt die ook evolueerde en meeging met zijn tijd. Sinds de coronacrisis deed de digitale wereld zijn intrede bij vele marktkramers. Van online bestellen tot elektronisch betalen, alles ging ineens in een stroomversnelling.

 

Om zowel bezoekers als marktkramers in de bloemetjes te zetten, wil lokaal bestuur Mortsel de woensdagmarkt een jaar lang in de kijker zetten. Ieder seizoen zal er op een andere manier aandacht zijn voor de 100e verjaardag van de markt. Oude foto’s in het straatbeeld gunnen een blik op het verleden van de markt. In de lente zullen klanten beloond worden met een herbruikbare boodschappentas. En ook in de herfst is er voor de bezoekers nog een leuke activiteit gepland die knipoogt naar vroegere tijden.

 

“Ik ben blij dat we naar aanleiding van ‘een eeuw Mortselse markt’ onze marktkramers eens in de bloemetjes kunnen zetten. Zij verdienen dit echt wel want de coronacrisis was ook voor hen een uitdaging. De markt in Mortsel telt ruim honderd kramen en door de opgelegde coronamaatregelen konden deze niet allemaal wekelijks staan. Er moest immers rekening gehouden worden met de afstand en al de te volgen regels. We hebben toen een beurtrol georganiseerd zodat elke marktkramer evenveel kans had om de zaken draaiende te houden. 100 jaar markt laten we dus niet zomaar aan ons voorbijgaan, dat wordt een feestjaar!”, blikt schepen Ilse Lacante alvast vooruit.

Persbericht: Lokaal bestuur Mortsel

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.