Foto: ©Yadi-Media

Mortsel – Spijtig. Dat vonden wij toen we via via hoorden dat de stad Mortsel de gemeenteraden zelf live gaat streamen.

Wij van Mortsel TV / Yadi Media doen dit ondertussen al een goede 3 jaar vrijwillig.

We hebben enkele malen gehoord bij de stad achter een kleine financiële bijdrage, maar dit werd afgedaan als: er is geen budget, dan moeten we het uitbesteden, …

Bij Mortsel TV hadden we iets van: we blijven het doen want de mensen hebben het recht op deze info. En er bleven tot 1 uur s ’nachts 30 kijkers dus volgens ons deden we dat goed.

We zijn blijven investeren in nieuwe camera’s, kabels, de server, de nodige programma’s enz… allemaal uit eigen zak.

Nu is er sinds een jaar gesprekken met de stad achter een financiële vergoeding, hier waren we blij met. Nu zien we echter dat de stad heeft besloten om de livestreams zelf te doen. Om ons een kleine vergoeding te geven, hebben ze geen geld maar wel om peperdure camera’s te kopen en zelf de livestream te doen.

Wat ons het meeste pijn doet is dat we dit via via moeten horen. Wij stonden klaar met al het materiaal klaargezet en dan horen we dat ze het zelf gaan doen.

Dit is echter de zoveelste messteek die de stad ons geeft. We proberen een goede samenwerking met de stad te behouden maar ze blijven het ons moeilijk maken.

3 jaar hebben we er zo goed als elke keer gestaan om 15 uur beginnen opbouwen en testen, en als de gemeenteraad klaar was moesten wij nog een uur afbreken. We stoppen er tijd en geld in en dan worden we zo behandeld. Wij vinden dit spijtig.

Tekst: Yadi-Media

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten